Se det verkliga problemet

DEBATT: DISKRIMINERING2005-10-18

”Statliga arbetsgivare riskerar att få schavottera offentligt”.

Så skriver ST Press, och vår ordförande Annette Carnhede uttalar sig i nummer 12. De skriver om att Integrationsverket i samarbete med FN-organet ILO ska låta personer göra fejkade ansökningar. Detta görs för att kunna peka på när det förekommer diskriminering på grund av namn, nationalitet, eller hudfärg.

Äntligen har Integrationsverket gjort något konkret. Äntligen kan man få bevis på den diskriminering vi alla vet förekommer, och ännu bättre: Chefer och personalansvariga kanske tänker sig för så de inte utesluter människor på osakliga grunder.

Detta är en ödesfråga. Den strukturella diskrimineringen inom arbetslivet innebär att människor med utomnordisk bakgrund drabbas av arbetslöshet i orimlig utsträckning. Att systematiskt utestänga så mycket kompetens innebär ett enormt resursslöseri i arbetslivet och i samhället i stort. Det riskerar också att fördjupa spänningar och motsättningar i samhället.

Men min fackförbundstidning och ordförande ställer inte upp till försvar för de människor som diskrimineras. Nej, tvärt om. Istället träder de till undsättning för de arbetsgivare som bryter mot lagar om etnisk diskriminering och mänskliga rättigheter. Ni kritiserar att det finns olika rutiner för privata och offentliga arbetsgivare. Felet verkar inte vara att privata arbetsgivare kan bryta mot diskrimineringslagstiftning och mot alla möjliga konventioner om mänskliga rättigheter. Nej, problemet verkar vara att diskriminerande statliga arbetsgivare kan hängas ut.

I jämlikhetens och solidaritetens namn så verkar kravet vara att statliga arbetsgivare minsann borde få bete sig lika svinaktigt som de privata utan att detta ska kunna komma till allmän kännedom. Självklart blir det då svårare att göra någonting åt det. Just pressen av att diskriminering inte kan göras i smyg kan få chefer och personalansvariga att skärpa sig och se sitt ansvar.

Kära ordförande, kära fackförbundstidning. Byt fokus. Tag kamp för rättvisa och solidaritet också med dem som på grund av diskriminering ännu inte kunnat bli våra medlemmar. Sluta skydda dem som diskriminerar, även om de skulle råka vara våra medlemmar.

Det är dags att välja sida nu.

Mårten Berglund

ST inom Arbetsmarknadsverket , Spånga-Tensta

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

ÄMNEN:

Mångfald ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA