Sekoprotest: alla jobbar rätt

POSTEN2011-09-16

”Det måste bli ett slut på att hitta olämpliga genvägar för att spara sekunder åt Posten”. Det skriver Seko i ett pressmeddelande inför nästa veckas kampanj ”Jobba rätt”.

Nästa vecka kan Postens kunder komma att få vänta lite extra på att tömma postlådan, konstaterar fackförbundet Seko. På måndag ska 13 000 brevbärare, terminalarbetare och andra Seko-medlemmar inom Posten inleda en ”Jobba rätt”-vecka.

”Det kommer bland annat att innebära att vi tar de pauser vi har rätt till, att vi inte lyfter eller packar mer än vi ska, inte springer i trappor eller cyklar på trottoaren. Vi ska helt enkelt arbeta i ett tempo som är anpassat för att klara hela arbetsdagen. Det kan naturligtvis innebära att en del kanske får vänta lite extra på sin post”, säger Claes Söderling, ansvarig för kampanjen, i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA