Skatteverket nyanställer 70 personer i Malmö

SKATTEVERKET2019-10-28

Skatteverket ska nyanställa 70 personer i Malmö i samband med att en ny it-verksamhet startas. I ett pressmeddelande skriver myndigheten att det finns goda förutsättningar att rekrytera välutbildad personal i Malmö.

Skatteverket har en stor it-miljö och höga ambitioner på it-området, skriver myndigheten i sitt pressmeddelande. Skatteverkets it-avdelning har för närvarande cirka 750 medarbetare. Myndigheten vill med den nya avdelningen stärka utvecklingskraften, och ser goda förutsättningar att rekrytera välutbildad it-personal i regionen, där det finns flera universitet, högskolor och stora it-arbetsgivare.

”Vi har sett att det finns hög kompetens på it-området i Malmöregionen, därför väljer vi att satsa här”, kommenterar sektionschefen Magnus Forsheden i pressmeddelandet.

Skatteverket har sedan tidigare it-verksamhet i Göteborg, Västerås, Solna, Umeå, Visby och Östersund. Malmökontoret kommer främst att arbeta med it-utveckling för nya och befintliga uppgifter inom internationell beskattning.

Totalt arbetar cirka 10 500 personer på Skatteverket varav cirka 800 personer på kontoret i Malmö.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA