Skatteverket stäms på miljoner

UPPHANDLING2013-05-14

Skatteverket hotas av skadestånd på 39 miljoner kronor för felaktig upphandling i samband med en beställning av id-kort. Myndigheten har stämts av företagaren Souheil Bcheri i Söderhamn.

Souheil Bcheri driver it-företaget Eurodocs. 2008 var han i kontakt med Skatteverket i samband med en upphandling i i storleksordningen 100 miljoner kronor, skriver Söderhamns-Kuriren. Han fick beskedet att myndigheten skulle genomföra en offentlig upphandling och han förberedde ett anbud.

Men myndigheten genomförde aldrig någon upphandling. Uppdraget lades ut direkt till ett annat företag, och när Souheil Bcheri frågade Skatteverket om anledningen fick han beskedet att det var för bråttom för att det skulle finnas utrymme för en upphandling. Han överklagade och fick rätt i alla instanser. Högsta förvaltningsdomstolen ålade Skatteverket i mars 2010 att göra om upphandlingen, skriver tidningen.

Nu har Souheil Bcheri stämt myndigheten på 39 miljoner kronor i utebliven arbetsförtjänst. Huvudförhandling kommer att hållas i tingsrätten i höst.

”Jag har kämpat mot korruption i hela mitt liv. Och när de så uppenbart gör fel, vilket jag bevisat i domstol, har de passerat en gräns. Den här gången har de drabbats av storhetsvansinne och inte ens försökt dölja sina fel”, säger Souheil Bcheri till Söderhamns-Kuriren.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA