Skyll inte allt på högerspöket

DEBATT: INSÄNDARE2004-01-21

Det här är ett svar till ”Reyes” insändare i tidningens förra nummer 16/03.

Jag tycker att det är roligt med att man får svar på sina insändare, även om vissa är väldigt otydliga!

Du skrev ett svar till mig om att jag var väldigt ”förvirrande” i min insändare när det gäller ”högerspöket”. Min avsikt var och är att man inte bara ska skylla allting på högerspöket under 1900-talet!

Vänsterspöket var även det mest avskyvärda i mördarväg som skådats. Stalin mördade 20 miljoner av sitt eget folk. Hoenecker, Östtyskland, mördade tusentals, inte minst vid muren mellan före detta Öst- och Västtyskland.

Detta finns dokumenterat och idag tillgängligt i arkiven efter kommunismens fall i Östeuropa.

Det är bara att läsa och försöka att förstå.

När det gäller Kuba så fanns det för ett par månader sedan ett par killar som försökte att ta sig till USA med en båt.

Dessa tog sig en bit ut innan de togs av den kubanska sjöpolisen, gränspolisen.

De fördes in till landet och fick en rättegång där två av dem dömdes till döden och avrättades efter två dagar. Detta enligt artiklar i de svenska tidningarna.

Nu är frågan, ska man tro på de svenska tidningarna eller kommunistpropaganda från Kuba.

Du skriver också att man för en brottslig blockad mot detta land. Ur mitt synsätt att se det så är det ett mycket bra sätt att på lång eller kort sikt få bukt med kommunismen.

Som jag skrev i förra numret av tidningen, så länge det finns kommunister så måste man bekämpa dom!

Som slutord skulle jag vilja säga, när Castro är död och begraven så kommer friheten som ett brev på posten. Folk kan handla vad dom vill när blockaden försvinner, man kan sluta leva i fattigdom och ha ett fullvärdigt liv som vi har i väst, man slutar att avrätta flyktingar som vill till friheten. Man behöver inte bo fem till tio stycken i varje lägenhet på två rum och kök.

Man kan köpa ordentliga bilar, inte skrothögar från 40- och 50-talen som man måste lappa med plastic padding.

Ja, det finns massor att göra för att hjälpa dessa människor till ett ordentligt liv.

Av Dahlberg

ST-medlem, Göteborg

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA