ST Press får nytt namn – blir Publikt

NAMNBYTE2011-11-24

Vid årsskiftet byter ST Press namn till Publikt. Samtidigt får tidningen en ny grafisk form. ”Vi vill ha ett namn som för tankarna till det område vi bevakar”, säger chefredaktören Alexander Armiento.

Under de senaste månaderna har redaktionen arbetat med att utveckla tidningen tillsammans med tidningskonsultföretaget A4. Det arbetet har lett till slutsatsen att ST Press skulle vinna på att byta namn – något som nu också fått klartecken från ägaren, Fackförbundet ST.

− Vi ville ha ett namn som är lättare att komma ihåg och som för tankarna till det område vi bevakar. När vi letade efter ett nytt namn tog vi vår utgångspunkt i vad tidningens läsare har gemensamt: att de har ett publikt uppdrag och verkar i publika sammanhang. Det är det uppdraget och de sammanhangen Publikt ska skriva om, säger Alexander Armiento.

Namnet Publikt är även tänkt att vara ett uttryck för de värderingar som tidningen bygger på, säger han.

− Vi tror på och försvarar offentlighet och insyn och har alltid bevakat öppenhetsfrågor. Vi ägnar oss åt en granskande journalistik som lyfter upp saker i ljuset.

Alexander Armiento tror att det nya namnet kommer att bidra till att tidningens journalistik får större uppmärksamhet.

– Det gör det lättare också för den som inte känner till ST så väl att relatera till tidningen och dess innehåll. Jag ser också fram emot den nya formen, som kommer att göra tidningen mer lättillgänglig, säger han.

Tidningen Publikt kommer ut med sitt första nummer i vecka 4 2012.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA