ST ska protestera utanför riksdagen

ARBETSFÖRMEDLINGEN2019-04-04

När vårbudgeten ska debatteras i riksdagen, 10 april, planerar ST en manifestation mot neddragningarna på Arbetsförmedlingen.

”Vi efterlyser politiskt ansvar och tycker att det är fel att inte tilldela Arbetsförmedlingen mer pengar i vårbudgeten. Vi är beredda att ta diskussionen med riksdagsmännen/kvinnorna!”, skriver ST inom Arbetsförmedlingen på sin Facebook-sida.

Manifestationen är planerad till klockan 11.30 utanför riksdagshuset.

Avdelningen har också startat en namninsamling som de planerar att överlämna till ordföranden i arbetsmarknadsutskottet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Anna Lundvall (ej verifierad) fre, 04/05/2019 - 13:49
Äntligen! Vi måste göra oss hörda, det är alldeles för tyst och vi arbetsförmedlare bryts ned undan för undan medans våra kunder har samma behov av stöd och arbetsmarknaden är som den är.
Inlagt av Anneli Gauffin (ej verifierad) lör, 04/06/2019 - 00:11
Jag tycker det är ofantligt tråkigt att man går ut med detta stora varsel utan att man tänkt klart hur hela strukturen skall se ut! Hur se över service och program till våra funktionshindrade i samhället? Vilka bedömer vilka kompletterande aktörer som är bäst? Hur skall allt bekostas? "Vår" myndighet ansvarar för ett av de viktigaste områdena i samhället - arbetsmarknadspolitiken. Det gäller att kunna betjäna både våra arbetssökande och arbetsgivare och jag känner, efter många år som arbetsförmedlare, att vår service kommer att bli mycket begränsad då en stor del av personalen kommer att reduceras. Jag tror inte heller att alla människor kommer att kunna använda de s k digitala tjänsterna fullt ut eller ens överhuvudtaget. Det hela känns väldigt absurbt och inte genomtänkt alls!

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA