ST stämmer för felaktiga uppsägningar

ST2005-05-24

Tre anställda inom Försäkringskassan har sagts upp utan saklig grund, anser ST. De anklagas för att de gjort otillåtna slagningar om sig och sina anhöriga i Försäkringskassans datasystem. ST har nu stämt staten till Arbetsdomstolen.

Alla tre anställda har lång anställningstid. Två har arbetat i 39 år och den tredje 27 år inom Försäkringskassan och har aldrig tidigare misskött sig.

Alla tre har medgett att de gått in i datasystemet och gjort slagningar och frågetransaktioner på sig själva och anhöriga, men att de inte varit medvetna om att de gjort något fel.

De anser också att de fått bristfällig information från arbetsgivaren om vilka regler som gäller.

Arbetsgivaren sade upp dem före det senaste årsskiftet, då landets försäkringskassor var egna arbetsgivare med dåvarande Riksförsäkringsverket som tillsynsmyndighet. Under utredningstiden har de uppsagda varit avstängda från sina arbeten.

När försäkringskassorna förstatligades följde uppsägningsbeslutet med till den nya myndigheten Försäkringskassan. En tvisteförhandling mellan denna och ST har nu slutat i oenighet.

ST framhåller i sin stämningsansökan till Arbetsdomstolen att arbetsgivaren brustit i sin skyldighet att informera om gällande regler. Inte heller har dataslagningarna lett till felaktiga utbetalningar och ingen av de anställda har gjort sig skyldig till ekonomiska oegentligheter.

ST hävdar också att säkerhetsinformationen har varit otillräcklig och kontrollen dålig om vilken information som nått ut. I samband med utbildningar har anställda uppmanats att göra slagningar på sig själva i träningssyfte. Detta har bidragit till oklarhet om var gränsen går för vad som är tillåtet.

ST anser att arbetsgivaren som första åtgärd borde valt ett lindrigare ingripande än uppsägning och att saklig grund saknas för uppsägning . Därför yrkar ST att uppsägningarna ogiltigförklaras, att de uppsagda får skadestånd på 160 000 var och att ST ersätts för rättegångskostnaderna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST Arbetsrätt
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA