ST välkomnar utredning om avregleringar

NYHET2003-12-11

Regeringen har beslutat att tillsätta en särskild utredare som ska utvärdera avregleringarna på tele-, el-, post-, inrikesflyg-, taxi- och järnvägsmarknaderna.

Av:  Christian Örjestål

Utredningen ska undersöka vilka långsiktiga effekter för konsumenter, näringsliv, arbetsmarknad och samhällsekonomi som avregleringen medfört. Den ska även föreslå åtgärder för att få de avreglerade marknaderna att fungera bättre.

– Det är viktigt att följa upp de avregleringar som gjorts och dra lärdom inför framtiden, säger näringsminister Leif Pagrotsky. Avreglering är ofta svårare och tar längre tid än vad man beräknat.

STs förbundsordförande Annette Carnhede anser att utredningen är ett bra initiativ.

- En utredning som vi välkomnar! Tyvärr har våra medlemmar få positiva erfarenheter av de avregleringar som har gjorts. Det är därför glädjande att näringsminister Leif Pagrotsky nu vill utvärdera det som varit för att inte göra liknande misstag igen.

- Även ur medborgarperspektiv är det en angelägen utredning. Vi vet ju att vi som medborgare har en hel del synpunkter på hur till exempel Posten och järnvägstrafiken har fungerat eller inte fungerat på senare år.

Utredningen ska vara klar senast 1 november 2004.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA