Statens chefer har fått påökt

NYHET2004-12-16

Ingemar Skogö, generaldirektör på Vägverket, har den högsta lönen av alla de höga cheferna inom staten. Hans månadslön är 119 000 kronor. Den högst betalda kvinnan, Anna Hedborg, ligger på sjätte plats.

Denna artikel publicerades 2004 och löneuppgifterna är inte längre aktuella. En artikel med aktuella uppgifter finns högst upp i denna lista.

I början av december fastställde regeringen de nya lönerna för myndighetschefer, landshövdingar museidirektörer och rektorer för universitet och högskolor. De nya lönerna gäller från och med den 1 april 2004.

För gruppen som helhet blir det ett påslag med i genomsnitt 4,4 procent.

Även vid denna lönerevision ligger Ingemar Skogö, Vägverket, högst på listan. Hans lön ökar från 115 500 till 119 000 kronor i månaden. Det blir en nätt retroaktiv summa på 28 000 kronor lagom till jul.

Högsta procentuella lönelyftet, 12,8 procent, blir det för Lars Lööw, Handikappombudsmannen.

Den högst betalda kvinnliga chefen är Anna Hedborg, som lämnar Riksförsäkringsverket vid årsskiftet. Hennes nya månadslön är 99 000 kronor. Hon ligger på en sjätteplats som hon delar med ÖB Håkan Syrén, Försvarsmakten.

Bäst betald av museidirektörerna är Lars Nittve, Moderna museet, med 96 000 kronor. Bland högskolefolket ligger rektorerna för Lunds och Uppsala universitet i täten med 82500 kronor. Landshövdingarna har genomgående fått ett påslag på 3000 kronor per månad och tjänar numera 66000–71000 kronor i månaden.

Myndighetschefernas genomsnittliga ökning för perioden 2002–2004 är 3,8 procent, vilket kan jämföras med 3,6 procent för övriga statstjänstemän.

Rättelse

Tyvärr blev uppgifterna om Lars Nittves lön fel i texten i ST Press nummer 16. Den rätta lönen är 96 000 kronor i månaden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA