Statskontoret får ny chef

UTNÄMNING2008-03-27

Regeringen har i dag utsett Yvonne Gustafsson till ny generaldirektör för Statskontoret. Hon lämnar därmed posten som chef för Ekonomistyrningsverket.

Yvonne Gustafsson är sedan 2003 generaldirektör och chef för Ekonomistyrningsverket. Hon är utbildad civilekonom, tidigare departementsråd i Finansdepartementet och har även varit statssekreterare 1996-2003. Yvonne Gustafsson sitter också som ordförande i Statens pensionsverk och leder Förvaltningskommittén som ser över den statliga förvaltningens uppgifter och organisation.

När tjänsten som generaldirektör för Statskontoret utannonserades i dagspressen anmälde 29 sökande sitt intresse.

– Det fanns flera kvalificerade sökanden till tjänsten, kommenterar kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell i ett pressmeddelande. Vi valde dock i denna rekrytering att även tillfråga Yvonne Gustafsson och jag är mycket nöjd med att hon tackade ja.

Yvonne Gustafsson blir den första kvinnliga chefen för Statskontoret, en myndighet som är över 300 år gammal. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 augusti i år. Statskontorets uppgift är att granska och utvärdera statsförvaltningen och statligt finansierad verksamhet, samt analysera effekter av statliga åtgärder. Myndigheten har också i uppdrag att följa upp systemet för kommunalekonomisk utjämning.

Yvonne Gustafsson, ordförande för Förvaltningskommittén.
Bild: Ulf Lodin
Yvonne Gustafsson, ordförande för Förvaltningskommittén.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA