Att jobba statligt efter examen lockar 28 procent av de 22 000 högskolestudenter som deltog i en undersökning beställd av Arbetsgivarverket.
Bild: Getty Images/Jacob Ammentorp Lund
Att jobba statligt efter examen lockar 28 procent av de 22 000 högskolestudenter som deltog i en undersökning beställd av Arbetsgivarverket.

Studenter intresserade av karriär i staten

HÖGSKOLAN2017-09-27

Närmare 30 procent av högskolestudenterna har ”aktivt funderat” på att arbeta statligt efter examen. Det visar en undersökning som Arbetsgivarverket beställt.

Närmare 22 000 studenter har deltagit i undersökningen där de bland annat har fått svara på om de aktivt har funderat på att jobba statligt efter examen. 28 procent svarar ja på den frågan. Intresset för statlig tjänst är högst bland de studenter som läser till jurister, samhällsvetare och naturvetare.

Undersökningen, som är gjord av företaget Universum på uppdrag av Arbetsgivarverket, syftar dels till att ta reda på studenternas intresse för att arbeta statligt , dels till att ta reda på hur staten bättre kan profilera sig som en attraktiv arbetsgivare.

”Att staten ska profilera sig som attraktiv arbetsgivare är en av de prioriterade frågorna i den arbetsgivarpolitiska strategin”, kommenterar Lars Andrén, kommunikationschef på Arbetsgivarverket, i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA