Sveriges högre utbildning näst bäst

HÖGSKOLAN2013-05-13

Lärosätena i Sverige håller världsklass. Landet rankas som tvåa efter USA av nätverket Universitas 21.

Högre utbildning i femtio länder har jämförts av University of Melbourne, på uppdrag av Universitas 21.

För andra året i rad rankas Sverige mycket högt, landet kommer på andra plats efter USA.

Resultatet förklaras av att resurstilldelningen är hög i Sverige i förhållande till BNP. Forskarna i Sverige får sin forskning publicerad i högst grad av alla de jämförda länderna. Landet hamnar dock först på tionde plats i mätningen av en miljö som medger variation i undervisningsformer och en hög andel kvinnliga studenter och lärare.

Av årets jämförelse framgår att flera länder, i synnerhet Indien, Indonesien och Malaysia, har en högre utbildning som utvecklas i snabb takt.

Universitas 21 är ett nätverk av universitet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA