TCO uttalar stöd för FN-linjen

IRAK2003-07-29

En militär lösning i sista hand och stöd för FN och vapeninspektörernas arbete. Det betonar TCO i ett uttalande om krisen i Irak.

TCO-styrelsen är helt enig bakom uttalandet som gjordes den 11 mars, berättar STs ordförande Annette Carnhede. Med det ställer TCO sig bakom både FFIs och Europafackets stöd för att allt eventuellt agerande gentemot Irak ska gå genom FN.

– Jag har deltagit i beslutet utan att jag har STs styrelse bakom mig och nu måste frågan upp också där. Men det är ett okontroversiellt yttrande, att vi anser att FN bör hållas ihop, bedömer hon.

Personligen är Annette Carnhede emot ett krig i Irak och krig i alla sammanhang. Hon känner starkt för det massiva motstånd mot krig som finns inom FFIs (Fria Fackföreningsinternationalen) kvinnorörelse.

– Jag tror att om nuvarande utveckling fortsätter och USA fullföljer sin linje kommer det nog att bli en världsomfattande folkrörelse mot kriget.

Att det dröjt så länge innan TCO-styrelsen gjort uttalandet beror på att det inte är en primärt facklig fråga, förklarar hon.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA