Trafikverket för vindkraft vid flygplatser

VINDKRAFT2014-02-11

Trafikverket öppnar för att etablera vindkraft vid landets flygplatser. Mindre vindsnurror i den närmaste omgivningen, högre längre ifrån. Men en flyghinderanalys måste göras i varje enskilt fall.

Tillsammans med Swedavia, Luftfartsverket och Svenska regionala flygplatser, SRF, har Trafikverket tagit fram nya riktlinjer för hur vindkraft ska kunna etableras kring flygplatserna. Enligt ett pressmeddelande innebär de nya riktlinjerna att 25 procent av landets yta öppnas upp för vindkraftetableringar.

”Målet med detta samarbetsprojekt är att vindkraft och luftfart kan samexistera, och att kunna bidra till att Sverige når planeringsmålet för vindkraft. Det blir tydligt hur och var man kan bygga vindkraftverk utan att det påverkar luftfarten negativt”, säger Karin Bergenås på Trafikverket i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA