Turkiets twittrare synade korruption

INTERNET2014-03-24

Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan har inlett ett korståg mot sociala medier sedan Twitter använts för att påvisa korruption inom förvaltningen.

Recep Tayyip Erdogan säger att han beslutat sig för att utrota Twitter i Turkiet. Enligt den turkiska premiärministern har Twitter använts för att sprida olagliga inspelningar som skadat regeringens rykte, skriver The Guardian. Därför blockerar nu landets internetoperatörer Twitters IP-adresser och omdirigerar trafiken till en statlig webbsida.

För ett par veckor sedan sa Recep Tayyip Erdogan att han skulle stänga ner både Facebook och YouTube i Turkiet, skriver Europaportalen.

President Abdullah Gür fördömer premiärministerns agerande.

”Att stänga ner en hel social plattform är oacceptabelt. Dessutom är det, som jag sagt många gånger tidigare, tekniskt omöjligt att fullständigt stänga ner kommunikationsteknologier som Twitter. Jag hoppas de här åtgärderna inte blir långlivade”, skrev presidenten i en serie av Twittermeddelanden.

Twitter har vägrat att kommentera händelseutvecklingen, men det är uppenbart att företaget följer utvecklingen, skriver The Guardian.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA