Ungas lön ökar mest

STATEN2003-12-02

På vissa statliga myndigheter ökade lönerna med tio procent förra avtalsperioden, på andra bara tre procent. Unga statsanställda har mer än dubbelt så god löneutveckling som äldre.

Det visar en enkät som Arbetsgivarverket gjort och som redovisas i budgetpropositionen.

Verket uppskattar löneökningarna på statens myndigheter under april 2001 – mars 2002 till totalt 4,2 procent: 3,6 procent lades ut i ordinarie lönerevisioner och 0,6 procent i övriga löneökningar, till exempel vid befordringar.

Om man bara tittar på dem som var anställda under hela avtalsperioden blir löneökningstakten högre, 5 procent. Skillnaderna mellan myndigheterna är dock stora.
Regeringen kommenterar siffrorna och manar till återhållsamhet. Myndigheterna ska inte bara anpassa lönebildningen till egna behov och ekonomiska förutsättningar, de måste också se till att staten som sektor tar sitt samhällsekonomiska ansvar, sägs det i budgetpropositionen.

Statistiken visar också att de procentuella löneökningarna minskar med ökande ålder. Anställda i åldern 25–29 år fick i snitt 10,5 procent år 2001, medan de över 60 år fick nöja sig med 3,9 procent.

Chefer och specialister har också gynnats i förhållande till anställda på lägre nivåer. Kvinnliga chefer och specialister fick allra mest, 6,4 procent.

Å andra sidan fick män på lägre befattningar mer än sina kvinnliga kollegor. Sammantaget har män haft något högre genomsnittliga löneökningar (5,6 procent) än kvinnor (5,5 procent) år 2001.

Regeringen redovisar också en undersökning från Arbetsgivarverket om osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män. Den baseras på löneläget år 2000, då kvinnor i statens tjänst tjänade i genomsnitt 16,9 procent mindre än männen.

Med det som utgångspunkt har Arbetsgivarverket steg för steg dragit av för sådant som anses vara sakliga skäl för löneskillnad, såsom befattningsnivå, arbetstid, arbetsinnehåll, ålder och utbildningsnivå.

Den könsmässiga löneskillnad som då återstår att förklara är, enligt arbetsgivarna, 1,8 procent.

Regeringen säger i budgetpropositionen att den kommer att ge Arbetsgivarverket i uppdrag att särskilt följa och samordna myndigheternas arbete på det här området. För närvarande uppger sju av tio myndigheter att de jobbar aktivt med att eliminera osakliga löneskillnader. Hälften säger att de arbetar för att ge kvinnor och män lika goda möjligheter till utveckling och befordran.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA