Universitet stängt efter hot

HÖGSKOLAN2015-10-12

Lunds universitet är stängt i dag efter hot riktade mot studenterna. Flera studenter har anmält till polisen att de mottagit hot genom mobilappen Jodel, som används av många studenter, skriver TT.

”Med anledning av det hot som under söndagen riktats mot universitetet och dess studenter via appen Jodel och som polisen bedömer som mycket allvarligt så uppmanas alla studenter och anställda att stanna hemma under måndagen den 12 oktober”, skriver Lunds universitet på sin webbplats idag.

Universitetets uppmaning gäller också de verksamheter Lunds universitet har i Malmö och Helsingborg.

”Några av er är ok. Gå inte till Universitetet imorgon om ni är i Lund. Kolla nyheterna imorgon morgon. Så länge jodlare”, står det enligt TT i det meddelande som gick ut över Jodel på söndagen. Hotet ska ha nått många studenter.

Polisen arbetar genom inre spaning för att ta reda på vem som sänt meddelandet och om hotet är på allvar eller inte.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA