Utbildning stoppades av arbetsmiljöskäl

HÖGSKOLAN2017-03-30

Mittuniversitetets ledning har stoppat höstens intagning till socionomutbildningen. Orsaken uppges vara interna arbetsmiljöproblem på avdelningen för socialt arbete. Beslutet mottogs med förvåning och bestörtning, säger professor Majen Espvall på avdelningen.

– Vi fick beskedet vid ett extrainsatt personalmöte i går eftermiddag. Ingen från universitetsledningen hade varit i kontakt med oss om detta tidigare, berättar Majen Espvall, ST-medlem och tidigare avdelningschef.

Hon säger att personalen inte förstår på vilka grunder beslutet fattats och att man inte känner igen sig i beskrivningen av arbetsmiljöproblemen.

– Så de flesta av oss är väldigt upprörda.

Socionomutbildningen är 3,5 år lång, och cirka 90 personer har hittills sökt till programstarten i höst. Att den ställs in får konsekvenser på flera plan, säger Majen Espvall. Rent praktiskt måste ett nytt bemanningspussel läggas. Men hon är också orolig för att avdelningens goda rykte påverkas negativt, och därmed intresset bland potentiella studerande och samarbetspartners.

Att det finns motsättningar är sant, men de hade kunnat hanteras på ett mindre ingripande sätt, anser hon.

– Vi hade kunnat avsätta tid för alla anställda att gå igenom detta. Nu påverkas verksamheten under flera års tid.

Motsättningarna har enligt Majen Espvall bland annat att göra med uppfattningar om utbildningens profilering, som drivits av ledande företrädare för fackförbundet Sulf, Sveriges universitetslärarförbund. Det har resulterat i att ett flertal anställda på avdelningen lämnat Sulf och i stället gått med i ST.

Mittuniversitetets tillförordnade rektor Mats Tinnsten försvarar beslutet.

– Vi vill skapa tid för personalgruppen att jobba med de slitningar som finns. Vi har gått in med åtgärder tidigare, men kanske inte tagit det på fullt allvar, som vi gör nu. Vi ska ta in extern hjälp i arbetet.

Övervägde ni inte andra, mindre drastiska alternativ?

– Vi har bollat alternativ fram och tillbaka, men det är svårt att frigöra den tid som behövs på annat sätt.

Han tycker inte att det var fel att bereda frågan utan att prata med den berörda personalgruppen.

– Vi har en linjeorganisation, med en avdelningschef som i sin tur har sin chef i dekanen. Den normala kommunikationen sker via linjeorganisationen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA