Våld och hot del av vardagen

KRIMINALVÅRDEN2012-02-09

Mer än varannan anställd inom Kriminalvården har under det senaste året utsatts för våld eller hot om våld. Det framgår av en enkät Seko låtit göra med 1 000 personer.

Både ensamarbetet som förekomsten av hot och våld mot anställda inom Kriminalvården fortsätter att öka, enligt en undersökning som Seko har gjort. Mer än varannan, 54 procent, av de anställda vid häkten och anstalter uppger att de blivit utsatta för våld eller hot om våld under det senaste året, och varannan säger att ensamarbetet med de intagna fortsätter att öka. Två av tre uppger att det dagligen förekommer situationer där kriminalvårdare är ensamma med intagna på arbetsplatsen.

”Det här visar att alla investeringar i larm och skalskydd inte har gjort anstalter och häkten till säkrare arbetsplatser. Vi har under många år drivit ett tydligt krav gentemot Kriminalvården, och det är att ensamarbetet måste stoppas”, kommenterar Sekos förbundsordförande Janne Rudén i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Palle (ej verifierad) tors, 02/09/2012 - 10:42
Är inte detta Fackförbundet STs tidning? Tycker att framförallt SEKO får väldigt mycket plats här.

Sakfrågan är iofs lovvärd, men inte i vår tidning när det inte är vi som gjort undersökningen.
Inlagt av Alexander Armiento (ej verifierad) mån, 02/27/2012 - 14:12
Svar till Palle: Tidningen Publikt har i uppdrag att bevaka vad som händer inom de branscher där ST finns representerat. Den bevakningen sker utifrån en journalistisk bedömning. Det är alltså hur intressant informationen är för läsarna som styr, inte vilken organisation som står bakom exempelvis en undersökning.
/Alexander Armiento, chefredaktör för Publikt

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA