”Vår chef mobbar oss”

PRV2003-12-02

Mobbning, utskällningar och hot om att mista arbetsuppgifter. Så beskriver tre anställda arbetsmiljön vid Patent- och registreringsverket i brev till verkschefen.

”Själv har jag under två och ett halvt års tid varit utsatt för mobbing av min teamledare…”, börjar ett av breven från de tre anställda till generaldirektören för Patent- och registreringsverket, Gun Hellsvik.

Samtliga riktar mycket skarp kritik mot en teamledare.

De beskriver hur de i en redan stressig arbetssituation fått motta utskällningar – bland annat för att ha arbetat för mycket övertid – nekats flextid, hotats med att mista arbetsuppgifter med mera.

Det har lett till sjukskrivningar. En av dem, en ST-medlem, är fortfarande halvt sjukskriven och de berörda har flyttat till andra enheter inom myndigheten.

– Patent- och registreringsverket är den myndighet här i Sundsvall från vilken störst antal enskilda ST-medlemmar ringt till oss för att få stöd, konstaterar Rolf Alevård, ombudsman på STs regionala enhet. Anledningen är att de mår psykiskt dåligt och ytterligare en har nyligen hört av sig.

På PRV har också antalet sjukskrivningar ökat de senaste tre, fyra åren. Detta har Rolf Alevård tagit upp i en skrivelse som bifogats de tre breven till Gun Hellsvik. Där framhåller han att stora brister finns i ledarskapet och i arbetsmiljöarbetet.

Han har också skickat en skrivelse till Arbetsmiljöinspektionen i Härnösand.

Den beskrivningen av PRV håller inte personalchef Elisabeth Kjellberg med om. Hon hänvisar till en tidigare enkät, enligt vilken den psykosociala arbetsmiljön är god och förklarar att man arbetar mycket med arbetsmiljöfrågor.

– Men vi måste respektera de anställdas bild, tillägger hon.

– Därför har generaldirektören anlitat en konsult som nu gör intervjuer med de berörda. Ytterligare kommentarer vill jag inte göra innan konsulten avslutat sitt arbete.

Teamledaren ifråga vill inte uttala sig utan hänvisar till personalchefen Elisabeth Kjellberg.

Så här säger Görel Johansson, sektionsordförande inom ST-PRV:
– Vi har haft många diskussioner med en av de berörda och teamledaren, men vi har känt att vi inte mäktat med att reda ut det hela. Därför har vi förlitat oss på STs ombudsman.

Hon ställer sig frågande till att arbetsmiljön på PRV skulle vara sämre än på andra ställen även om den är stressig.

Ingrid Andersson på Arbetsmiljöinspektionen i Härnösand, säger att Rolf Alevårds skrivelse inte föranleder någon direkt insats. Redan i våras gjorde man upp med PRV om att göra en inspektion.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA