”Vi utvecklas tillsammans”

FÖRDJUPNING: CHEFEN2003-12-11

– Jag vill ha delaktighet och engagemang, samtal där alla deltar, framkhåller enhetschefen Maria Wassén. Men chefen måste leda verksamheten.

– Det är kul att se hur alla som varit med har växt i sin yrkesroll, de har blivit en decimeter längre, säger Maria Wassén entusiastiskt.

Hon är enhetschef för Rätts- och veterinärenheten, en av länsstyrelsens stora enheter med runt 60 medarbetare på fyra orter. Redan när samverkan startade blev hon intresserad.

Som enhetschef finns hon med i länsstyrelsens ledningsgrupp och hon leder också sin enhets arbetsplatsträffar, som hålls på flera orter.

– För att fånga upp också medarbetare som inte törs prata i större församlingar, har vi brutit ner våra arbetsplatsträffar i smågrupper, fortsätter Maria Wassén.

Arbetsmiljöfrågor är ett exempel på vad som ”körts på arbetsplatsträffar”. Arbetet där har lett till att enheten i likhet med övriga enheter utarbetat en egen handlingsplan för arbetsmiljö enligt den fastställda arbetsmiljöhandboken.

– Det är roligt att se hur vi utvecklas tillsammans i verksamheten, säger Maria Wassén.

Samtidigt betonar hon att det juridiska, arbetsrättsliga ansvaret för allt som händer ligger på henne som chef. Någon måste leda verksamheten.

– Som person är jag resultatinriktad och ”snabbt iväg” att utföra något, beskriver Maria Wassén sig själv. Då är samverkansmetoden bra, jag tvingas vänta på de andra.

Ytterligare en del i samverkan är medarbetarsamtalen. De hålls varje år och ofta under en promenad. Mycket av samtalet är en relationsdiskussion, man talar om arbetsresultat i grupp och enskilt, om kompetensutveckling och vad som påverkar lönesättningen.

– Efter ungefär 18 månader följde vi upp hur samverkan fungerat. Uppföljningen visade att alla satte värde på våra arbetsplatsträffar, slutar Maria Wassén.

Länsöverdirektören leder arbetet i den centrala samverkansgruppen där alla frågor av övergripande karaktär behandlas.
Enligt personalchef Jan W Carlsson fungerar samverkan på 80 procent av länsstyrelsen. Hur den fungerar beror mycket på person och det ställer krav på både chefer och medarbetare.

– Det tar ju tid men den har vi igen i andra skeden, anser han. Min bild är att detta arbetssätt ger de mindre framfusiga en chans.

ÄMNEN:

Facket ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA