Vidtar åtgärder efter oro för smitta

MIGRATIONSVERKET2020-03-27

Anställda på Migrationsverket i Sundbyberg har klagat på riskerna för smittspridning i väntrummet. Efter kritik och påtryckningar tar myndigheten nu till flera åtgärder för att öka säkerheten i lokalerna.

Det var Expressen som var först med att avslöja arbetsmiljöproblemen på Migrationsverket i Sundbyberg. I kvällstidningen vittnade personal på myndigheten om stor oro kring coronasmitta i väntrummet på det nationella servicecentret. Ledningens hantering av situationen beskrevs som handfallen.

– Arbetsmiljön har varit under all kritik och vi har sedan en tid tillbaka påtalat det här för ledningen, det har varit väldigt mycket folk i lokalen och anställda har varit rädda för smitta, säger Linda Ivung, ordförande för ST inom Migrationsverkets Stockholmssektion.

Sedan kritiken kom till ytan har Migrationsverket tagit tag i frågan. Från och med i tisdags råder begränsade öppettider på servicecentret, och även flera andra åtgärder har satts in eller är på väg.

– Vi kommer att ha kösystemet utanför på gatan och vakter kommer hålla koll så att det inte blir för många personer inne i väntsalen. Fastighetsägaren har också erbjudit sig att sätta upp plexiglas i receptionen och ledningen håller på att titta närmare på det nu, säger Linda Ivung.

Tycker ni att det här är tillräckligt?

– Ja, i dagsläget känns det som att det är gott nog. Sedan får vi väl se hur hela den här situationen utvecklar sig.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA