Therése Harrysson, studieadministratör på Högskolan i Kristianstad.
Bild: Olof Abrahamsson
Therése Harrysson, studieadministratör på Högskolan i Kristianstad.

Viktigt att mitt fack är partipolitiskt obundet

FÖRDJUPNING: MEDLEM I ST2018-10-09

Namn: Therése Harrysson.
Ålder: 46 år.
Bostad: Villa i Åhus.
Familj: Sambo, tre egna barn och två bonusbarn.
Yrke & arbetsplats: Studieadministratör på Högskolan i Kristianstad.
Månadslön: 32 200 kronor.

Det här gör jag på jobbet: Jag administrerar två program, digital design och personal- och arbetslivsprogrammet, och alla fristående kurser som hör till. Det innebär att jag följer studenterna från det att de blivit antagna och registrerade tills de är klara. Jag arbetar bland annat med schemaläggning, registrering och behörighetskontroller mellan terminerna och fungerar som administrativt stöd till lärarna.

Det här gör jag på fritiden: Jag älskar att titta på sport. Min son som är 13 år spelar både handboll och fotboll och jag följer med honom på träningar och matcher. Dessutom är jag en trogen IFK Kristianstad-supporter. Jag umgås gärna med vänner, och med mina två döttrar som har flyttat hem­ifrån.

Det bästa med jobbet: Vi jobbar i team där vi har bra insyn i var­andras arbete. Det bästa är de underbara kollegerna i teamet, vi är måna om varandra och hjälper varandra. Jag gillar att det är bredd och variation i mitt jobb.

Det vill jag förändra i jobbet: Just nu pågår en administrativ översyn av högskolan som ska träda i kraft i början av nästa år. Det innebär förändringar som jag inte vet så mycket om än, men jag ser fram emot dem med spänning. Jag har jobbat här sedan 1991 och varit med om del förändringar som oftast blivit till det bättre, även om organisationen tappat i tempo i början innan alla kommit in i sina nya roller.

Därför är jag med i ST: Facket är viktigt för att det behövs en drivande kraft som ser till arbetstagarnas bästa, alla orkar inte driva sin egen sak. När jag började här var nästan alla kolleger med i ST, därför var det en självklarhet för mig att välja det. För mig är det viktigt att mitt fackförbund är partipolitiskt obundet.

Viktigaste frågan för facket: I det större perspektivet är det att facket jobbar för att vi ska få behålla de bra kollektivavtal som vi har och som vi ibland bara tar för givna. På det lokala planet är jag väldigt nöjd med mina fackliga företrädare och de frågor de driver.
 

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA