Annons:
Se till att komma väl förberedd till lönesamtalet, betonar STs rådgivare Beatrice Kantén.Bild:Lotta Sjöberg
DITT JOBB: lönesamtalet
Ditt jobb
AVFatima Grönblad0 kommentarerTyck till!

Viktigt vara väl förberedd inför lönesamtalet

Lönesamtalet är din chans att visa att du är värd en löneförhöjning. För att lyckas behöver du förbereda dig väl och tänka igenom vad du har presterat i relation till målen.

Räkna inte med att chefen ser allt du gör. Det är du själv som bäst vet vad du bidragit med under året. Så se till att berätta om det! säger Helén Gustafsson, coach på Carisma coaching.

– Det finns inget att förlora i ett löne­samtal. Man får ju inte lönesänkning. Däremot har du allt att vinna på att lyfta fram vad du kan.

För många kan det kännas ovant att breda ut sig om hur bra man är. Men är det någon gång man ska göra det så är det i lönesamtalet. Och då gäller det att ha tänkt igenom vad man vill trycka på, betonar Beatrice Kantén, rådgivare på ST.

– Är man inte förberedd kan det resultera i att chefens ord är det enda som blir gällande.

I lönesamtalet räcker det inte att berätta vad du är bra på i allmänhet. För att din arbetsgivare ska vara beredd att betala mer för dina insatser behöver du koppla ihop vad du gör med verksamhetens mål.

Arbetsgivaren har en skyldighet att vara tydlig med vad som förväntas av dig som medarbetare och vad lönesättningen grundas på. I bästa fall finns detta nedskrivet i form av verksamhetsplan och lönekriterier. Experternas råd är att ta fram dessa dokument för att ha dem till hands när du för­bereder dig. 

Går det inte att få fram konkreta skrivningar kan du i stället relatera dina insatser till de mål som brukar lyftas fram under exempelvis personalmöten och uppföljningar.

Ta en stund inför lönesamtalet för att spalta upp vad du åstadkommit under året, med målen i åtanke. Exakt vad du ska ta upp beror på vilken typ av verksamhet du jobbar i. Men ett generellt råd är att vara så konkret som möjligt och visa på saker som är mätbara.

– Om vi tar Försäkringskassan som exempel så kan det kanske handla om hur många ärenden man haft, säger Beatrice Kantén.

Det är också bra att ta spjärn mot ditt senaste medarbetarsamtal för att ringa in din prestation. Fundera över vad du och din chef kom överens om, och hur det har gått under året. Ni kan ha satt upp mål om att du skulle fortbilda dig inom något område, ansvara för ett visst projekt eller effektivisera någon arbetsuppgift.

Har du uppnått målen, eller till och med överträffat dem, är det viktigt att tydliggöra det. Se också till att ta upp om du åstadkommit saker som inte fanns med i planen från början. Kanske har det dykt upp något ytterligare uppdrag eller projekt under året, som du tagit på dig ansvaret för?

Har du däremot inte lyckats med allt som var planerat kan lönesamtalet vara ett bra tillfälle att förklara varför. Kanske blev du fördröjd av ett oväntat uppdrag eller av ovanligt hög arbets­belastning.

Utöver de mätbara prestationerna bör du också fundera över hur du bidrar till arbetsplatsen på andra sätt, råder Helén Gustafsson. Har du kvaliteter som får hela gruppen att må och fungera bättre?

Det kan till exempel handla om att du förmedlar positiv stämning eller kommer med konstruktiva förslag som driver gruppen framåt.

När du väl är färdig med listan över allt du gjort och bidrar med till verksamheten är det dags att koka ned den till några få punkter, som du kan ha nedskrivna på en lapp som stöd vid lönesamtalet.

Helén Gustafsson tipsar även om att ta en stund för att peppa dig själv och förbereda dig mentalt.

– Ingen annan talar för dig i lönesamtalet. Så den mentala inställningen är viktig – att du signalerar att du tror på dig själv och är värd att lyssna på!

Bli den första att tycka till!
KriminalvårdenNyhetEn kriminalvårdare har åtalats för tjänstefel, sedan han beordrat stopp för kisspaus under transporten av en intagen. Den 25-årige mördaren är fortfarande på rymmen, uppger SVT.
ArbetsförmedlingenNyhetUppgiven och kaotisk. Så beskriver Fredrik Andersson, ordförande för ST inom Arbetsförmedlingen, stämningen på myndigheten efter varslet.
RättsväsendetNyhetRegeringen har beslutat om nya regleringsbrev för Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten. De båda myndigheterna ska tillsammans redovisa hur de kan bli bättre på att utreda brott och ställa skyldiga inför rätta.
Aktivitetsbaserat kontorFördjupningLinda Fors och Marie-Louise Häggman tar plats på den eftertraktade sjätte våningen i Trafikverkets regionkontor i Göteborg. Marie-Louise Häggman var först skeptisk inför flytten till aktivitetsbaserat kontor. ”Även om allt inte är perfekt har det ändå blivit mycket bättre än befarat”, säger hon.
Ny säkerhetsskyddslagNyhetDet kan handla om spelskulder eller en kriminell familjemedlem. Anställda med säkerhetsklassade tjänster kan förlora sina arbetsuppgifter och sitt jobb – utan att de själva eller deras fackliga företrädare får veta varför. Nu varnar fack och arbetsgivare för att en ny lag kan leda till att det blir fler sådana fall.
StatsförvaltningNyhetDen statliga myndighet som har högst förtroende i klassen för svenska institutioner är Polisen. I botten finns Migrationsverket och Arbetsförmedlingen. Det framgår av årets upplaga av Förtroendebarometern.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen gjorde fel när myndigheten inte hjälpte en arbetslös kvinna att skydda sin sjukpenninggrundade inkomst, SGI. Det slår Justitieombudsmannen, JO, fast i ett beslut.
ArbetsmarknadNyhetFör att klara välfärden fram till år 2030 kommer det enligt Arbetsförmedlingen att behövas närmare en halv miljon fler i jobb i Sverige. Det kommer enligt en rapport att förutsätta en betydande nettoinvandring.
HÖGSKOLANNyhetMer än hälften av de statliga myndigheternas utsläpp från flygresor kommer från universitets- och högskoleområdet, uppger Sveriges Radios Ekot.
Göteborgs universitetNyhetMedarbetare som hotats till livet och hatats i sociala medier. Uppmärksamheten kring djurförsök på sex hundar vid Göteborgs universitet utlöste en stor kris vid lärosätet. Nu ska en samlad polisanmälan göras. ”Vi var inte beredda”, säger Jörgen Svensson, säkerhetschef.
PubliktNyhetTidningen Publikt är nominerad till Fackförbundspressens journalistpris i klassen bästa kommenterande text för Per Naroskins krönika "Duglighet är en undervärderad egenskap".
StatsförvaltningNyhetAntalet anställda i staten minskade under förra året, för första gången sedan 2008. Det framgår av Arbetsgivarverkets årliga löneutvecklingsrapport. Andelen kvinnor bland statens anställda fortsätter att öka och är nu 52 procent.
A-kassanNyhetInspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, beräknar att felaktiga utbetalningar från a-kassan kostade minst 261 miljoner kronor under 2017.
ArbetsförmedlingenNyhetFlera medier rapporterar att Arbetsförmedlingen kommer att lägga ned betydligt fler än de 130 kontor som tidigare aviserats. Men myndigheten dementerar uppgifterna.
HÖGSKOLANNyhetDet är positivt att Styr- och resursutredningen vill ge lärare och forskare ökat inflytande, menar fackliga förtroendevalda och forskare som Publikt talat med. Men de befarar att en ökad frihet för lärosätena att fördela sina resurser kan leda till konflikter.
RättsväsendetNyhetJustitieminister Morgan Johansson lovar att rättsväsendets myndigheter kommer att få höjda anslag i vårbudgeten. Enligt ministern var det regeringens avsikt att redan i höstas räkna upp anslagen.
DOMSTOLARNyhetRegeringen föreslår flera lagändringar i syfte att förbättra säkerheten och integriteten i svenska domstolar. TCO har tidigare kritiserat de delar av förslaget som kan försvåra journalistisk bevakning av rättegångar.
HÖGSKOLANNyhetArbetsgivaren gör inte tillräckligt mot sexuella trakasserier och en ”destruktiv arbetsmiljö”, hävdas det i en anmälan till Arbetsmiljöverket rörande institutionen för historiska studier vid Göteborgs universitet.
RättsväsendetNyhetDe prognoser rättsväsendets myndigheter levererar till regeringen är så dåliga att de knappt går att använda för planeringen. Det anser Statskontoret efter en granskning.
MIGRATIONSVERKETNyhetEn anställd på Migrationsverket skrev i ett mejl till en sökande att hen skulle betala 100 000 kronor för att få hjälp av en handläggare. Chefen ville ge den anställde sparken men myndighetens personalansvarsnämnd nöjde sig med löneavdrag.
KriminalvårdenNyhetJustitieombudsmannen inleder nu en utredning med anledning av platsbristen i häktena. Det är allvarligt att bristen på platser i landets häkten leder till att kraven i rättegångsbalken inte uppfylls - en häktad ska bli förd till häkte utan dröjsmål, konstaterar chefs-JO Elisabeth Rynning.
IT-säkerhetNyhetFörsvarets radioanstalt, FRA, och Åklagarmyndigheten har hittat allvarliga it-brister i ett lönesystem som används av både stat, regioner och kommuner. Statens servicecenter är mitt uppe i arbetet med att införa det för fler statliga myndigheter, rapporterar Dagens Nyheter.