Webbportal om den svenska modellen

ARBETSMARKNAD2017-10-20

Regeringen har gett Svenska Institutet i uppdrag att i samarbete med berörda myndigheter ta fram en webbportal med information om reglerna på svensk arbetsmarknad för utländska aktörer.

Den som kommer till Sverige för att arbeta eller bedriva verksamhet ska veta vad som gäller på svensk arbetsmarknad, skriver regeringen i ett pressmeddelande:

”Det ska vara ordning och reda på svensk arbetsmarknad. Det behöver bli enklare för utländska aktörer att hitta information om vad som gäller i Sverige. Regeringen har därför gett åtta myndigheter i uppdrag att medverka till att information om den svenska arbetsmarknaden finns samlad i ett överskådligt och lättillgängligt digitalt format för utländska aktörer.”

Informationen ska rikta sig till utländska arbetstagare, arbetsgivare och egenföretagare. Regeringen anslår två miljoner kronor per år under 2018-2020 för uppdraget. Svenska institutet ska leda och samordna uppdraget samt vara huvudansvarig för portalsidan. Övriga myndigheter som utifrån sina respektive uppdrag ska bidra med och kvalitetsgranska information är Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljöverket, Försäkringskassan, Kommerskollegium, Migrationsverket, Skatteverket och Tillväxtverket.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA