Webbutbildning ska hjälpa myndigheter att effektivisera

STATSFÖRVALTNING2018-11-15

Ekonomistyrningsverket, ESV, erbjuder en ny webbutbildning för myndigheter som vill effektivisera sin ärendehantering. Utbildningen ska hjälpa till att minska kostnaderna för onödig efterfrågan.

Den nya utbildningen ska hjälpa statligt anställda att motverka onödig efterfrågan och öka kvaliteten i sin service. Utbildningen bygger på en metod som forskare vid Karlstads universitet har tagit fram i samarbete med Skatteverket och Försäkringskassan. Metoden går ut på att identifiera och minska den onödiga efterfrågan.

Webbutbildningen ger generella kunskaper och tips om hur metoden kan användas i praktiskt arbete. ESV erbjuder dessutom anpassad vägledning och praktiskt stöd i en programutbildning för effektivare service, där den nya webbkursen ingår.

Onödig efterfrågan

Enligt ESVs definition kan onödig efterfrågan beskrivas som misslyckade interaktioner ur målgruppens perspektiv, mellan myndigheten och personer eller företag som har ett ärende hos myndigheten. Det kan till exempel vara att en person återkommer med frågor till myndigheten, fast det inte hänt något med ärendet eller att personen redan borde ha fått informationen som efterfrågats.

Källa ESV

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA