Migrationsverket får mer pengar

VÅRPROPOSITIONEN2014-04-09
Anslaget migration ökas med 2,7 miljarder kronor till 12,6 miljarder under 2014. Det framkommer i regeringens vårbudget. Migrationsverkets anslag ökas med 370 miljoner kronor.

Regeringens bedömning är att fler personer än vad som tidigare har beräknats kommer att söka asyl i Sverige. Därför ökar anslaget migration med 2,7 miljarder kronor. 

I anslaget innefattas exempelvis utgifter för stöd till asylsökande och statsbidrag till kommuner och landsting,  liksom utgiftsposter som syftar till att öka integrationen. Pengarna tas delvis från biståndsbudgeten.

Utvecklingen medför att Migrationsverket behöver avgöra fler asylärenden och att fler personer kommer att vara inskrivna i myndighetens mottagning, skriver regeringen i vårpropositionen. Migrationsverkets anslag ökas därför med 370 miljoner kronor.

I samband med att vårpropositionen lades tog också regeringen beslut om en ny nationell transportplan för 2014-2025.

Enligt planen satsas 522 miljarder kronor på infrastruktur under perioden. Det är en ökning med 20 procent jämfört med föregående planperiod 2010-2021. I den nya planen ska 86 respektive 155 miljarder kronor gå till drift och underhåll av järnväg och vägar.

281 miljarder kronor ska gå till att utveckla infrastrukturen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.