Osäkert jobb skadligt för hälsan

ARBETSMILJÖ2013-09-30
Den som har en tidsbegränsad anställning löper större risk att drabbas av psykiska besvär och andra former av ohälsa. Det visar en studie från Umeå universitet.

I en doktorsavhandling presenterar forskaren Anna-Karin Waenerlund en genomgång av en årskull Luleåbor, drygt 1 000 personer som gick ut nionde klass år 1981.  Syftet med avhandlingen är att klargöra sambandet mellan tillfälliga anställningar och ohälsa.

Avhandlingens slutsats är att tidsbegränsat anställda löper högre risk för ohälsa i form av psykiska besvär. Resultatet visar också att de tidsbegränsat anställda upplever sig som mindre friska jämfört med tillsvidareanställda.

”Ohälsan är ojämnt fördelad mellan tillfälligt och tillsvidareanställda. Det finns behov av att följa utvecklingen av hälsoläget bland tillfälligt anställda samt att minska ogynnsamma förhållanden, såsom anställnings- och ekonomisk otrygghet och arbetslöshet bland tillfälligt anställda. För att sträva efter en god och jämlikt fördelad hälsa i befolkningen, bör politiska beslutsfattare ha som mål att minska antalet anställda som arbetar i tillfälliga kontrakt”, skriver Anna-Karin Waenerlund i sin sammanfattning av avhandlingen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.