Annons:

Nr 1 2018

Ur senaste numret
Här är ett urval av de artiklar vi publicerat i det senaste numret av Publikt.
Ledare: ChefredaktörenLedareAtt myndigheterna anställer de sökande som är bäst lämpade är viktigt för tilliten till statsförvaltningen. Besluten i Statens överklagandenämnd måste respekteras.
Koll på: inkomstförsäkringenFördjupningDen som är medlem i ST blir automatiskt och gratis ansluten till förbundets inkomstförsäkring. Publikt reder ut vad den innebär.
MedlingsinstitutetFördjupningMedlingsinstitutets generaldirektör Carina Gunnarsson anser att den svenska arbetsmarknadsmodellen levererade i avtalsrörelsen 2017.
Statens fastighetsverkFördjupningFör ett år sedan briserade en bomb på Statens fastighets­verk när TV4s Kalla fakta avslöjade en avancerad korruptionshärva. Anställda som länge anat oråd drog en suck av lättnad. »Hjärtat rusade, jag fick en chock och bara skakade. Det handlade om allt man hört och anat«, säger Petra Lorenzby.
Intervju: skådespelareFördjupningST-medlemmen Göran Sjögren kör fjärrtransporter vid Kriminal­vården i Göteborg. När han inte jobbar är han skådespelare och filmproducent.
Så gjorde vi: hälsosatsningDitt jobbJust nu pågår den hälsofrämjande satsningen Postnord-kampen. Yvonne Widén gick 10 000 steg varje dag under en månad.
Karriärcoach: åldersdiskrimineringDitt jobb Det är dags att analysera vilken betydelse åldern har för hur vi värderas i arbetslivet, skriver STs karriärcoach.
Ditt jobb: arbetsintervjuDitt jobbAtt bara bli bedömd på rationella grunder vid en arbets­intervju är sällsynt. Därför är det viktigt att satsa på en god personkemi.
BöckerKulturDen stora soffan är min båt och böckerna mina segel på väg ut genom världen. Det är som när jag var liten. Att vara läsare är att ha lyckan inom räckhåll, en förmåga att ta sig ut, rymma från grådis och snömoln, från tillfällig tristess.
Kultur: förintelsenKulturPå universitetsbiblioteket i Lund finns 514 intervjuer som gjordes med överlevande strax efter krigsslutet nu tillgängliga i ett digitalt arkiv.
GästkrönikaKrönikaDen oreda som råder inom psykmarknaden i dag är potentiellt livsfarlig, skriver frilansjournalisten Agnes Arpi.
DebattDebattOmlokaliseringen av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor till Växjö kommer snarare att leda till en förstärkning än till en utarmning av myndighetens kompetens, skriver professor Bengt Johannisson.
Prenumerera på