Annons:

Nr 12 2017

Ur senaste numret
Här är ett urval av de artiklar vi publicerat i det senaste numret av Publikt.
HALLÅ DÄR: Johanna PalmNyhetJohanna Palm, som doktorerat vid sociologiska institutionen på Stockholms universitet, har undersökt attityder till fackliga stridsåtgärder i sin avhandling.
LEDARE: chefredaktörenLedareNär statligt anställda utsätts för hot och våld är det ett angrepp på det demokratiska samhället. Det måste mötas av kraftfulla åtgärder.
INTERVJU: matchanalytikerFördjupningDan Fransson, ST-medlem och doktorand på Göteborgs universitet, jobbar som matchanalytiker åt allsvenska fotbollslaget Elfsborg.
KOLL PÅ: kalendernFördjupningPapperskalendern har fått digital konkurrens. Men den tryckta kalendern står pall, inte minst eftersom den går att få i personliga varianter.
arbetsdomstolenFördjupningAnnelie Carlsson har valt att stanna i Stockholm när hennes myndighet flyttar. STs Veera Littmarck tar strid för hennes villkor i Arbetsdomstolen.
ARBETSLIVSCOACHEN: omställningDitt jobbST-ombudsmannen Susanne Linde Husbom ger råd om hur medarbetare och chefer kan skapa ett gott klimat på jobbet och säkra ett hållbart arbetsliv.
SÅ GJORDE VI: friskvårdDitt jobbStatens tjänstepensionsverk har lånecyklar för den som vill cykla till mötet eller göra ärenden. "Jättebra", säger ST-medlemmen Eva Forsberg.
DITT JOBB: lönesamtaletDitt jobbLönesamtalet är din chans att visa att du är värd en löneförhöjning. För att lyckas behöver du förbereda dig och tänka igenom dina prestationer.
KULTUR: film & dvdKulturMörkret sänker sig över landet, och över filmrepertoaren, som mest projicerar konflikter av olika art. Men vi börjar i solen:
KULTUR: teaterKulturVad som får människor att begå politiskt olydiga handlingar, och hur dessa handlingar påverkar vår demokrati, är temat i Riksteaterns nya föreställning.
GästkrönikaKrönikaMed anledning av #metoo-uppropet och en ny reportagebok hoppas kulturjournalisten Lina Kalmteg på att vi går mot en lite ljusare framtid, även om det kan ta lång tid.
matpolitikDebattKatarina Losjö, ST inom Smhi, undrar hur det kommer det sig att man fortfarande måste anmäla sig för vegetariskt på STs aktiviteter och tillställningar.
debattDebattArbetstempot på Arbetsförmedlingen är på gränsen till hysteriskt. Samtidigt ska de anställda bli färre. Det går inte ihop, menar arbetsförmedlaren Eva Sjögren.
ROBERT NYBERGDebatt
Prenumerera på