Annons:

Nr 3 2017

Ur senaste numret
Här är ett urval av de artiklar vi publicerat i det senaste numret av Publikt.
Intervju: castingFördjupningTill vardags jobbar ST-medlemmen Linnea Morild med handläggning och kundservice på CSN i Sundsvall. På fritiden plockar hon fram fiskespöet. Men det är inte fisk hon för­söker fånga.
DanmarkFördjupningI Danmark pågår den största omflyttningen av statliga arbetsplatser i landets historia. Gitte Lasota är handläggare på Landbrugs- och fiskeristyrelsen, som om­lokaliserats till Augusten­borg på Jylland.
Koll på: omställningFördjupningIbland händer det som ingen vill ska hända: anställda blir av med jobbet. Då är det viktigt att känna till att det finns ett skyddsnät som kan hjälpa till.
Statliga anställningarFördjupningAtt få rätt i Statens överklagandenämnd innebär ingen garanti för att verkligen få jobbet. Hans-Martin Riben är en av dem som är besviken över hur det fungerar.
Så gjorde vi: webbverktygDitt jobbSpecialpedagogiska skolmyndigheten har gått över till ett webbaserat verktyg som gör det lättare att använda verksamhetsplanen i arbetet. Otydlig styrning avslöjas ganska direkt i systemet, menar Johan Östman.
KarriärcoachenDitt jobbEtt av de vanligaste skälen till att medlemmar bokar tid för ett coachsamtal är att de upplever att de inte längre utvecklas på jobbet. Mitt råd är att ta upp utvecklingsmöjligheter redan på anställningsintervjun – och inte nöja sig med vaga löften.
Ditt jobb: fackligt förtroendeDitt jobbDen som har problem på jobbet brukar få rådet att vända sig till sin fackliga företrädare. Men vad gör man om förtroendet för ens fackliga ombud brister?
BöckerKulturUdda böcker kan lätt försvinna. De hamnar underst i högarna, under de thriller, livsstilsböcker och romaner som ständigt visas upp och tar all plats. Men det är bland de okända titlarna som man kan hitta oförglömliga pärlor.
Kultur: filmKulturPå väg till fotbollsträningen skjuts sextonårige Kamal Masri. Nu har Kamals syster Manal Masri gjort långfilmen Brev till en seriemördare.
Krönika: Lena HörngrenKrönikaI en tid präglad av polarisering och individualism är det inte självklart att ett jobb för det allmännas bästa är något som möts med respekt, skriver krönikören Lena Hörngren.
JÄMSTÄLLDHETDebattRegeringens förslag om en ny jämställdhetsmyndighet kan leda till mindre jämställdhetsarbete när andra väl fungerande institutioner förs in i den nya myndigheten, skriver tre moderata partiföreträdare.
Prenumerera på