Annons:

Nr 3 2018

Ur senaste numret
Här är ett urval av de artiklar vi publicerat i det senaste numret av Publikt.
LedareArbetsgivare kan i dag begära att jobbsökande ska visa ett utdrag ur belastningsregistret. Det är olyckligt att vi fortfarande saknar en lag som begränsar den möjligheten. Det är en av flera åtgärder som behövs för att stärka integritetsskyddet i arbetslivet.
Koll på: MentorskapFördjupningMr Miyagi var Daniels mentor i filmen Karate Kid. Publikt klargör vad som krävs för ett lyckat mentorskap.
LönesamtalFördjupningDet finns olika vägar att gå när arbetsåret ska värderas i siffror. För en del myndighetsanställda sätts den nya lönen vid ett samtal med chefen. Andra företräds av fackligt förtroendevalda i en kollektiv löneförhandling. På Lant­mäteriet i Visby kan de anställda välja.
Intervju: fårbondeFördjupningJohani Karo­nens arbetsdag är inte slut när han lämnar jobbet på Högskolan i Skövde. Hemma väntar 21 tackor av rasen värmländskt skogsfår.
Så gjorde vi: lunchkulturDitt jobbJonas Ericson startade och driver projektet Kultur på campus, ett välbesökt och återkommande lunchevenemang på Umeå universitet.
Karriärcoachen: rekryteringDitt jobbInventera bland den redan anställda personalen innan du rekryterar, tipsar STs karriärcoach Inger Ehn Knobblock.
Kultur: intervjuKulturHösten 2016 gick Karin Adelsköld in i väggen, för andra gången. När hon återfick balansen insåg hon att det som saknats var humor.
BöckerKulturDet finns böcker som aldrig tar slut, sådana som man kan ha med sig till den där öde ön. Vissa författarskap har gett oss skatter som håller för hur många omläsningar som helst. Det kan vara en tunn volym med dikter som man alltid vill ha nära sig eller något omfångsrikt som ständigt ger nya överraskningar.
Krönika: Göran EverdahlKrönikaOmvärldens aptit på obegripliga skandinaviska ord tycks omättlig, skriver Göran Everdahl som är aktuell med »Boken om lagom«.
Robert NybergDebatt
DebattDebattReglerna för att kvala in till arbetslöshetsförsäkringen måste ändras och ersättningstaket höjas, skriver TCOs ordförande Eva Nordmark.
Prenumerera på