Annons:

Nr 4 2018

Ur senaste numret
Här är ett urval av de artiklar vi publicerat i det senaste numret av Publikt.
arbetslivscoachenNyhetI genomsnitt är vi på jobbet omkring 80 000 timmar av vårt liv. Det är ett av mina bästa argument för att engagera sig fackligt.
LEDARE Alexander ArmientoLedareDåliga it-system har ett högt pris. De leder till ineffektivitet, stress och frustration. Arbetsgivarna måste säkerställa att alla medarbetare har arbetsredskap som underlättar jobbet.
KOLL PÅ: anställningsavtalFördjupningEn arbetstagare i staten skriver oftast inte på ett anställningsavtal. Men det finns ändå saker du bör tänka på innan du börjar nytt jobb.
INTERVJU: känd från tvFördjupningST-medlemmen Camilla Rodin är en helt vanlig arbetsförmedlare, säger hon själv. Men i ”Sveriges bästa arbetsförmedling” är hon i centrum.
OmlokaliseringFördjupningSwedacs filialkontor i Stockholm ska slå igen och de 40 tjänsterna omlokaliseras till huvudkontoret i Borås. ”Alla kommer inte att flytta med till Borås. De som blir kvar i verksamheten får en extra tung arbetsbörda. De andra, som stannar i Stockholm, måste finna ny sysselsättning", säger STs vice avdelningsordförande Dick Nummelin.
SÅ GJORDE VI: friskvårdDitt jobbKör är ett bra alternativ till konventionell fysisk friskvård, tycker ST-medlemmarna Erik Åstrand och Therese Bolin som sjunger i Uppsala universitets friskvårdskör, Friskör.
DITT JOBB: blyghetDitt jobbDet är svårt men viktigt att skapa en relation till en blyg kollega. Att visa intresse är ett sätt att stärka den som är blyg.
film & tvKulturEfter en ovanligt sevärd vårvinter börjar biorepertoarens näringshalt sakta men säkert sjunka, för att i maj plana ut i ett utbud av sämre skräckfilm och slappa komedier. Men här och där spritter det fortfa-rande av liv. Även om det första tipset går i mäktig moll…
KULTUR: filmKulturAtt 2017 var ett bra år för svensk film vet de flesta. Vad kanske inte lika många vet är att det var ett rekordår också för svensk kortfilm.
KRÖNIKA: Stig FredriksonKrönikaPutin har så blivit pass synonym med Ryssland att det kan bli svårt att hitta en efterträdare, skriver journalisten Stig Fredrikson.
debattDebattPrincipen om öppenhet hotas när Sverige anpassar sig till EUs nya dataskyddsförordning, skriver Journalistförbundets Jonas Nordling och Stephen Lindholm.
ROBERT NYBERGDebatt
Prenumerera på