Annons:

Nr 5 2018

Ur senaste numret
Här är ett urval av de artiklar vi publicerat i det senaste numret av Publikt.
LedareEn gemensam introduktionsutbildning kan rusta statsanställda för sitt uppdrag och stärka tilltron till statsförvaltningen. Det är glädjande att riksdagen nu ställer sig bakom ett sådant förslag.
Studentupproret 1968FördjupningStockholm 24 maj 1968. Studenter vid Stockholms universitet ockuperar kårhuset i protest mot professorsvälde och reformerad utbildning.
Koll på: headsetFördjupningNätta proppar eller heltäckande lurar, trådlöst eller med sladd, med eller utan brusreducering? Läs tipsen som underlättar ditt val av headset.
Intervju: välgörenhetFördjupningNyandia Wahome och hennes kollega på Göteborgs universitet, Evelyn Vilkman, har samlat in saker till en by i Kenya.
ColombiaFördjupningDen 50 år långa inbördes konflikten i Colombia kastar fortfarande långa skuggor över landet, trots fredsavtalet med gerillarörelsen Farc. Kvinnonätverket IMP, som ST samarbetade med i tio år, har fått en viktig roll i att stötta kvinnor som drabbats av våldet.
KarriärcoachenDitt jobbJobbmöten kan ibland kännas meningslösa. Men är det ett återkommande problem bör du agera.
Så gjorde vi: pilotprojektDitt jobbGenom att bjuda varandra på digitala snabbvisiter via Instagram är tanken att Arbetsförmedlingens anställda ska komma varandra närmare.
Ditt jobb: förändringDitt jobbStora förändringar på jobbet skapar osäkerhet och oro. Experternas råd är att inte låta sig smittas av andras negativa inställning och att ta reda på fakta.
Kultur: författareKulturI sin nya roman tar Mirja Unge avstamp i sina egna upplevelser och landar med sin berättelse rakt i #metoo-debatten.
BöckerKulturDenna lilla utsökta bokhög har följt med mig både hit och dit under den senaste tiden och jag har njutit mycket av min läsning. Men det är först nu som jag ser böckernas gemensamma nämnare. Temat är sönderfall.
GästkrönikaKrönikaVår förmåga att koncentrera oss på en sak i taget håller på att försvinna, skriver Karin Thunberg i en krönika.
DemokratiDebattPopulistpartier vinner makt och åsidosätter rättssystemet, och det som händer i andra länder kan hända även i Sverige. Allra mest oroande är det när stödet för demokratin försvagas bland de unga, skriver tre medlemmar i Liberalerna, som vill inrätta ett nationellt demokratimuseum.
Prenumerera på