Annons:

Nr 5 2019

Ur senaste numret
Här är ett urval av de artiklar vi publicerat i det senaste numret av Publikt.
LedareDet krävs tydliga signaler till myndig­hetsledningarna. Det måste vara en självklarhet att lagens krav på att göra årliga lönekartläggningar efterlevs, skriver chefredaktör Alexander Armiento i en ledare.
Fördjupning: DistansarbeteFördjupningMöjligheten att jobba hem­ifrån kan underlätta var­dagen för många anställda – men när alla inte är på plats påverkas också kommunikation och arbetsgemenskap.
Kort om: arbetsskadorFördjupningOm du råkar ut för en arbetsolycka eller blir sjuk på grund av ditt jobb kan du få ekonomisk kompensation. Här är fem punkter att hålla koll på.
Intervju: LottaFördjupningTill vardags är ST-medlemmen Heléne Rådemar kanslichef på Stiftelsen Kungafonden. Sedan förra året är hon Svenska Lottakårens chef.
Uppföljning: Stämningarna på skatteverketFördjupningUnder 2016 blev tre handläggare på Skatteverket stämda. Publikt har återvänt till arbetsplatsen och frågat hur det har gått.
ReportageFördjupningUnder Almedalsveckan i Visby är många myndigheter på plats. För Siv Ohlsson och Karin Hellström innebär veckan kulmen på en lång tids arbete med en brokig samling arbetsuppgifter – långt ifrån mediebilden av en lättsam fest.
Så gjorde vi: konfliktlösningPå jobbetInfekterade konflikter kan göra jobbvardagen tung. För att hjälpa medarbetare att reda ut konflikter har Göteborgs universitet inrättat en intern vägledningstjänst.
På jobbet: åldersbarriärerPå jobbetÄldre och yngre medarbetare kan lära sig mycket av varandra. Med ett gott klimat på arbetsplatsen och rätt åtgärder blir det fler som vill och kan jobba kvar längre.
Kultur: TeaterKulturSpåren efter Karin Boyes och Margot Hanels kärlekshistoria sopades igen efter Boyes självmord 1941. Nu lyfts den fram i Riksteaterns föreställning ”Nakna som foster och gudar”.
Krönika: Maria GeorgievaKrönikaDen tidigare KGB-byråkraten Putin och hans allierade har byggt ett imperium med säkerhetstjänsterna som statsapparatens sköld, skriver Maria Georgieva i en krönika.
SatirDebatt
Prenumerera på