Annons:

Nr 6 2018

Ur senaste numret
Här är ett urval av de artiklar vi publicerat i det senaste numret av Publikt.
LedareSamtidigt som regeringen beslutar om kostsamma omlokaliseringar fortsätter andra myndig­heter att växa i Stockholm. Det är inte en effektiv användning av statens resurser.
Koll på: fruktkorgenFördjupningAtt ha en fruktkorg är upp­skattat bland anställda på landets arbetsplatser. Den mest populära frukten är bananen.
Intervju: världsmästareFördjupningST-medlemmen Anna Berglind är handläggare vid Läkemedelsverket. På fritiden tränar och tävlar hon med kettlebells.
Val 2018FördjupningPå Valmyndig­heten har man ökat beredskapen för att möta desinformation.
Val 2018FördjupningMikael Tofvesson och Dominik Swiecicki på MSB arbetar för att skydda valet i september från påverkansoperationer från främmande makt.
Val 2018FördjupningOavsett vem som vinner valet är det stor sannolikhet att arbetsrätten förändras. De borgerliga partierna vill ändra turordningsreglerna för att ge företagen bättre villkor. På den andra sidan blockgränsen vill politikerna i stället skärpa reglerna för tillfälliga anställningar.
Val 2018FördjupningFler statsanställda som kan dela på arbetsbördan är den viktigaste valfrågan för facket, säger STs ordförande Britta Lejon. Publikt har frågat de åtta riksdagspartierna om deras syn på arbetsmarknadspolitiken.
Så gjorde vi: arbetsmiljöarbeteDitt jobbFrågor om arbetsmiljö ska finnas med i vardagen, hela tiden. Därför har Swedavia infört dagliga så kallade safety walks och safety talks.
ArbetslivscoachenDitt jobbDet är dags att cheferna lär sig vad som står i föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö.
Ditt jobb: ilskaDitt jobbIbland är det rätt att visa sund ilska på jobbet. Men ryt inte ifrån direkt. Vänta ett tag och fundera på vad du verkligen tycker och känner.
FilmKulturSju år efter massakern på Utøya, där hundratals ungdomar led och många dog framför galningen Breiviks vapen, kommer den första av två spelfilmer som ska visa oss fasorna på ön. Den första frågan är ju – varför? På vilket sätt tjänar vi och de utsatta på att någon smäller upp tragedin på stor duk?
Kultur: dockteaterKulturRegissören Erik Holmström har hittat sin egen nisch inom scenkonsten – dockteater för vuxna.
Krönika: Per NaroskinKrönikaAlla behöver inte vara färgsprakande, kreativa entreprenörer. Vi behöver också personer som besitter gamla dygder som måttfullhet, tålamod och duglighet, skriver Per Naroskin i en krönika.
UtbildningDebattHögskolan måste förändras så att det blir lättare för yrkesverksamma att vidareutbilda sig, skriver TCOs ordförande Eva Nordmark.
Prenumerera på