Annons:

Nr 8 2018

Ur senaste numret
Här är ett urval av de artiklar vi publicerat i det senaste numret av Publikt.
Ledare: ChefredaktörenLedareValet är ett viktigt vägval för Sverige. Alla bör utnyttja sin röst – men också ta chansen att påverka den politiska dagordningen genom att delta i debatten.
Koll på: missbruk på jobbetFördjupningArbetsliv och missbruksproblem är en kombination som inte är så lämplig. Publikt reder ut vad som gäller.
Intervju: HönsskötareFördjupningST-medlemmen Ondina Plasencia pysslar med höns både morgon och kväll. Däremellan hanterar hon ekonomi­frågor på Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, i Umeå.
MUCFs omlokaliseringFördjupningI Stockholm är frustrationen stor över omlokaliseringen av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Ellen Gosdoum är en av de få anställda som flyttar med. I Växjö, där det nya kontoret håller på att byggas upp, har man stor respekt och förståelse för kollegernas situation – samtidigt som man hurrar högt.
Så gjorde vi: SpråkundervisningDitt jobbIgor Miletic är en av deltagarna på Kriminalvårdens språkkurs för utlandsfödda där han får hjälp att bli bättre på svenska.
Arbetslivscoachen: SamverkanDitt jobbKnyt inte näven i fickan om saker inte fungerar på din arbetsplats. Alla medarbetare har rätt att delta i diskussionerna om hur arbetsmiljön på jobbet kan bli bättre.
Ditt jobb: sjukskrivningDitt jobbDet går att komma igen efter en sjukskrivning för stress. Nyckelord är förändring, energibalans och små steg.
FilmKulturPå hösten brukar det våras för biofilmen, så även i år. Här följer en handfull sevärdheter på en späckad repertoar.
Kultur: FilmKulturAlba August spelar huvudrollen i filmen Unga Astrid, som är den första biofilmen om Astrid Lindgren.
Krönika: David IsakssonKrönikaVar finns framtidens arbetskraft? frågar sig David Isaksson i en krönika.
DebattDebattTrots att Arbetsförmedlingen har lågt anseende bland allmänheten har de arbetssökande och arbets­givarna förtroende för myndigheten, skriver arbetsförmedlaren Johan Berg.
Prenumerera på