Annons:

Nr 9 2017

Ur senaste numret
Här är ett urval av de artiklar vi publicerat i det senaste numret av Publikt.
LEDARE: chefredaktörenLedareRiskerna är många med att myndigheter lägger ut verksamhet på privata aktörer. Det är viktigt att dra lärdomar av it-skandalen på Transportstyrelsen.
INTERVJU: golfFördjupningST-medlemmen Pehr Magnebrant har spelat golf på elitnivå. När karriären tog slut för tio år sedan började han jobba på högrisk­anstalten Hall.
gotska sandönFördjupningLänsstyrelsen anser precis som facket att det behövs ett mer omfattande skriftligt avtal kring tillsynsmännens villkor, förklarar Jenny Frölich som är HR-chef på Länsstyrelsen i Gotlands län. Men parter­na har inte kunnat komma överens om innehållet.
KOLL PÅ: flextidFördjupningArbetslivet blir alltmer flexibelt och digitaliseringen suddar ut gränsen mellan arbete och fritid. Det ökar risken för stress.
arbetsmiljöFördjupningSvenskarna är ett av världens lyckligaste folk. Ändå blir fler sjuka av stress på jobbet. Forskaren Göran Kecklund försöker förstå varför.
GOTSKA SANDÖNFördjupningSom en isolerad utpost knappt fyra mil norr om Fårö ligger nationalparken Gotska Sandön. Här arbetar länsstyrelsens tillsynsmän året runt. Jobbet är fritt, men innebär också stor utsatthet. Tillsynsmannen Mattias Sandgren vill ha tydligare villkor – och ett skriftligt avtal.
karriärcoachenDitt jobbVad är coachning? Jag ska göra ett försök att förklara det, men först ska jag peka på vad det inte är.
SÅ GJORDE VI: fortbildningDitt jobbPatent- och registreringsverkets handläggare har fortbildats inom juridik. Eva Zamels arbetsuppgifter blev mer kvalificerade.
DITT JOBB: karriärDitt jobbHåll det privata kort men ge exempel på erfarenheter som är användbara i det aktuella jobbet, är rekryterarnas bästa tips på hur du skriver ett personligt brev.
böckerKultur"Carpe diem" är en av de mest uttjatade uppmaningar man kan få. Men kurserna i mindfulness är fullsatta eftersom alla vill stanna upp och försöka följa skaldens råd om att fånga dagen.
Kultur: filmKulturAtt spela tennislegendaren Björn Borg går utanpå det mesta, säger Sverrir Gudnason. Foto:Julie Vrabelová
debattDebatt
debattDebatt
Prenumerera på