Annons:

Nr 9 2018

Ur senaste numret
Här är ett urval av de artiklar vi publicerat i det senaste numret av Publikt.
LedareDen regering Sverige får efter valet behöver visa handlingskraft trots ett besvärligt politiskt läge. Det är viktigare än någonsin att söka breda överenskommelser i viktiga frågor för framtiden.
PolisenFördjupningFör två år sedan skedde ytter­ligare en förändring för civilanställda inom Polisen. Då öppnades möjligheten för dem att bli förundersökningsledare.
Reportage: PolisenFördjupningCivila utredare har fått större befogenheter och det gnisslar ibland mellan poliser och civilanställda. Kjell Haglund har dock alltid känt sig respekterad.
Intervju: CyklistFördjupningRiktigt branta backar är idealet för ST-medlemmen Mats Lundgren, säkerhetstekniker på Kriminal­vårdens anstalt Saltvik i Härnö­sand och elit­motionär.
Koll på: Kärlek på jobbetFördjupningInte sällan uppstår kärleksrelationer på arbetsplatsen. Det typiska är att de som blivit kära försökt hemlighålla relationen så länge det gått.
Så gjorde vi: FriskvårdPå jobbetPå Arbetsförmedlingens kundtjänst i Karlskoga schemaläggs pauserna – så att de blir av. De kan innehålla allt från pinngympa till stretchövningar, mindfulness eller promenader.
Karriärcoachen: LedaPå jobbetHar du det tråkigt på jobbet? Ge inte upp. Du kan agera för att göra det spännande igen.
Ditt jobb: LjudPå jobbetStörande prat kan göra det svårt att koncent­rera sig i öppna kontorsmiljöer. Men lösningen på problemet är inte alltid att göra kontoret tystare.
BöckerKulturUnder den gångna heta sommaren har jag nästan bara läst deckare. Poliskommissarierna är alla speciella och har något särdrag, många dricker lite för mycket. De flesta är engelska eller amerikanska, ganska endimensionella och okänsliga. Här är två undantag, direkt från Paris, var så goda!
Kultur: FöreställningKulturKomikern Emma Knyckare beskriver sig själv som en tramsbyxa som ständigt reflekterar över olika absurditeter i samhället. I höst ger hon sig ut på sin första Sverigeturné.
Krönika: Johan AnderbergKrönikaHur förhandlar man med någon som egentligen inte vill någonting? Det är grundproblemet i den riksdag som snart samlas, skriver journalisten och författaren Johan Anderberg.
HögskolanDebattDen högre utbildningen och forsknings­politiken spelade liten roll i valrörelsen, men frågorna är viktiga för Sveriges framtid, skriver Sigbritt Karlsson, rektor för KTH, Kungliga Tekniska hög­skolan i Stockholm.
Prenumerera på