Annons:

Mutor

Ämne:Mutor
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Mutor. Du kan även följa vad Publikt skriver om Mutor genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
KorruptionNyhetAntalet fällande domar i mutbrottsmål ökade kraftigt 2017 jämfört med de senaste åren, rapporterar Sveriges Radios Ekot. Samtidigt har antalet anmälningar om misstänkta mutbrott legat relativt konstant.
FörsäkringskassanNyhetFörsäkringskassan anmäler åtta medarbetare och två chefer till personalansvarsnämnden efter att ha upptäckt att medarbetarna tagit emot produkter från det omskrivna it-utbildningsföretaget Labcenter.
KorruptionNyhetTingsrätten i Stockholm har friat cheferna vid tre kulturmyndigheter som varit åtalade för tagande av muta. Också de organisationsföreträdare som åtalats för givande av muta har frikänts.
KorruptionNyhetRegeringen borde snarast ta initiativ till en nationell antikorruptionsplan för att komma till rätta med korruption och oegentligheter i offentlig sektor och mutor inom näringslivet, anser Transparency International.
trafikverketNyhetTrafikverkets personalansvarsnämnd åtalsanmäler 16 anställda för skälig misstanke om mutbrott då de har tagit emot IT-produkter från ubildningsföretaget Labcenter. Sedan tidigare är anställda vid Riksgälden, Sjöfartsverket och Transportstyrelsen misstänkta för mutbrott, även det efter att ha tagit emot produkter från ubildningsföretaget.
KorruptionNyhetElva medarbetare vid Riksgälden har åtalsanmälts för mutbrott, alternativt förskingring. Enligt myndighetens personalansvarsnämnd har de tagit emot gåvor av en utbildningsleverantör.
UDNyhetMutor i samband med utfärdandet av uppehållstillstånd kan ha förekommit på svenska ambassader. Utrikesdepartementet och Migrationsverket har fått tips som rör ambassaderna i Khartoum, Ankara och Amman, uppger Ekot.
KorruptionNyhetGeneraldirektören för Statens musikverk, Stina Westerberg, och direktören för Konstnärsnämnden, Ann Larsson, har stängts av från sina uppdrag tills vidare, på grund av misstanke om mutbrott.
Sveriges lantbruksuniversitetNyhetTre anställda vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, misstänks för mutbrott. De har blivit bjudna på måltider och resor av en leverantör. Efter avslöjandet har samtliga sagt upp sig. Misstankarna har polisanmälts.
KriminalvårdenNyhetSvea hovrätt fastställer i en dom att en tidigare fastighetschef i Kriminalvården är skyldig till grova mutbrott. Också en vän till fastighetschefen och två medåtalade företagare döms för brott.
MigrationsverketNyhetHovrätten frikänner en tidigare tjänsteman vid Migrationsverket, som i våras dömdes i tingsrätten till fängelse för grova mutbrott och förfalskning. Han var anklagad för försäljning av falska pass under år 2008.
KorruptionNyhetEtt ökat antal direktupphandlingar kan leda till högre risk för korruption, skriver Konkurrensverkets chef Dan Sjöblom i en debattartikel. Myndigheter måste aktivt motverka korruption, anser han.
MigrationsverketNyhetÅklagaren yrkar på två års fängelse för alla de tre åtalade som anklagats för mutbrott vid Migrationsverket i Malmö. Två av dem var tidigare anställda vid myndigheten.
MigrationsverketNyhetTvå tjänstemän vid Migrationsverket står inför rätta i Malmö tingsrätt, åtalade för att ha sålt uppehållstillstånd. En tredje man har åtalats för att han hjälpt till att ordna falska pass och handlingar.
KorruptionNyhetKorruption kostar EU-länderna svindlande belopp varje år, enligt en rapport som presenterats av EU-kommissionären Cecilia Malmström. Kostnaden motsvarar 130 miljarder euro årligen.
Prenumerera på