Annons:
AVTAL
Nyhet
AVSusanne ErikssonTyck till!

Avtalsförhandlingar in i det sista

I morgon, lördag, går löneavtalet för statligt anställda ut. ”Vi är i ett slutskede, men jag vet inte nu om vi kommer att bli klara i tid”, säger STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar.

Just nu pågår avtalsförhandlingar för anställda som arbetar på statliga myndigheter. Avtalet går ut vid midnatt i morgon, lördag 30 september.

ST förhandlar tillsammans med åtta andra förbund på det statliga området i förhandlingsorganisationen Offentliganställdas förhandlingsråd, OFR.

I dag träffades företrädare för STs avdelningar på myndigheterna för en avstämning av förhandlingsläget.

STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar, som också är förhandlingsledare för OFR, säger till Publikt att det pågår intensiva förhandlingar.

–  Det är en del frågor som är klara, andra diskuterar vi och ytterligare andra är stängda. Jag vet inte nu om vi kommer bli klara i tid, förklarar hon.

Det här är Offentliganställdas förhandlingsråd

Den del av Offentliganställdas förhandlingsråd som ST ingår, och som verkar på det statliga förhandlingsområdet, förkortas OFR/S,P,O. S, P, O står för statstjänstemän, poliser och officerare. 

Nytt för i år är att det är nio förbund som ingår i förhandlingsorganisationen sedan Reservofficerarna gått över till OFR från Saco. Dessa är: ST, Officersförbundet, Polisförbundet, Försvarsförbundet, Tull-Kust, Vårdförbundet, Ledarna, Lärarförbundet och Reservofficerarna.

Bli den första att tycka till!