Annons:
TJÄNSTEPENSIONERNA
Nyhet
AVEva SpiraTyck till!

Det blir medling om tjänstepensionerna

I dag har Offentliganställdas förhandlingsråd, där ST ingår, och Arbetsgivarverket kommit överens om att be om ”informell medling” för att få hjälp med att lösa motsättningarna gällande pensionsavtalet för staten.

Fackförbundet STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar är mycket nöjd med dagens beslut att inkalla tredje part i förhandlingarna om det nya tjänstepensionsavtalet för anställda på statliga myndigheter.

– Det är positivt eftersom vi konstaterat att vi inte har kunnat lösa detta själva. Jag hoppas att vi ska kunna landa i något bra, säger hon.

Publikt har tidigare redogjort för de motsättningar som uppstått sedan Arbetsgivarverket gjort upp med Seko och Saco-S om det nya pensionsavtalet, PA 16, som ska börja gälla från årskiftet.

Offentliganställdas förhandlingsråd, OFR, vill bland annat att pensionsavsättningarna till sjuka och föräldralediga ska vara desamma som till övriga anställda. Ett annat krav är att den lägre pensionsåldern för flygledare och officerare bibehålls.

Enligt Åsa Erba-Stenhammar ska parterna nu anlita två ”informella medlare” som man hoppas ska kunna påbörja sitt arbete i januari.

Bli den första att tycka till!