Annons:
Statsförvaltning
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Försäkringskassan ska samordna IT

Försäkringskassan får regeringens uppdrag att samordna IT-driften också för andra myndigheter. Enligt regeringen är Försäkringskassan den myndighet som är bäst lämpad för att ansvara för en sådan samordning.

I uppdraget från regeringen ingår att Försäkringskassan ska identifiera och erbjuda lämpliga funktioner för en samordnad och säker IT-drift. Myndigheten ska också ge stöd till de övriga myndigheter som ingår i samarbetet.

”Samordnad statlig it-drift är en förutsättning för en modern, effektiv och digitaliserad statsförvaltning. Det finns många bra privata leverantörer men det finns verksamhet som inte lämpar sig för privat it-drift. Vi måste därför bli bättre på att använda den kunskap som finns inom staten”, skriver civilminister Ardalan Shekarabi, S, i ett pressmeddelande från regeringen.

Samordningen av IT-driften ska utföras i samarbete med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Uppdraget ska redovisas senast i slutet av år 2020.

”Vi välkomnar beslutet att Försäkringskassan blir navet i arbetet med att säkra IT-driften hos berörda myndigheter. Vår IT-infrastruktur är omfattande och tillsammans med vår kunskap och expertis kommer vi att bidra till att stärka Sveriges förmåga kring digitalisering av statsförvaltningen”, kommenterar Försäkringskassans IT-direktör Stefan Olowsson i ett pressmeddelande.

Bli den första att tycka till!