Annons:
Malmö Universitet håller stängt under dagen på grund av ett hot som kommit på mejl. I samråd med Polisen har ledningen valt att inte kommentera hotbilden. På bilden syns universitetets fakultet för lärande och samhälle.Bild:Håkan Röjder
Högskolan
Nyhet
AVPeter NordeboTyck till!

Hotbrev stängde Malmö universitet

Malmö universitet håller stängt i dag, sedan ett hotbrev skickats till en central e-postadress. Polisen har upprättat en anmälan om grovt olaga hot mot grupp. Universitetet håller innehållet i mejlet hemligt.

Enligt universitetets hemsida finns inga nya uppgifter angående hotet mot Malmö universitet. Polisens förundersökning pågår. Vilken trovärdighet det inkomna mejlet har är enligt hemsidans information ännu inte klarlagt.

”Vi har upprättat en anmälan om grovt olaga hot mot grupp, det är en anmälan som gäller en händelse från den 29 december här i förra veckan, brottet ska bestå i att en okänd gärningsperson via mejl skickat hot till Malmö högskola”, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling till Sveriges Radio.

Hotet gäller i dag, måndag den 8 januari. Därför är universitetets lokaler stängda hela dagen. Från och med tisdag kommer universitetet att ha öppet som vanligt och studenter och medarbetare kommer då in med sina passerkort. Under 9-12 januari har universitetet förhöjd säkerhet, bland annat ökad tillsyn och tillträdesbegränsningar i vissa lokaler. 

Inställda tentamenstillfällen flyttas till ett senare tillfälle under veckan, 9-12 januari. Studenter som har anmält sig till tentamen i dag får nya tentamenstider och inställd undervisning kommer att kompenseras på annat sätt.

Malmö universitet har i samråd med Polisen valt att inte kommentera hotets karaktär eller innehållet i det inkomna mejlet.

”För Malmö universitet är det en självklarhet att sätta studenters och medarbetares säkerhet i främsta rummet och jag har som universitetets rektor därför valt att hantera situationen genom att uppmana att arbeta hemifrån den 8 januari”, kommenterar rektor Kerstin Tham på hemsidan.

Bli den första att tycka till!