Annons:
Post- och telestyrelsen
Nyhet
AVLinda KlingTyck till!

Känslig data kan ha stulits från PTS

Säpo utreder ett inbrott på Post- och telestyrelsen i Stockholm. Sju datorer som kan innehålla känslig information har stulits, uppger Expressen.

Mitt på eftermiddagen 9 augusti i år stals sju laptops från Post- och telestyrelsens, PTS:s, öppna kontorslandskap på Valhallavägen i Stockholm.

Datorerna kan innehålla känslig information om telekommunikation och Säpo har inlett en förundersökning. PTS har själva inlett en intern utredning för att ta reda på det exakta innehållet i datorerna, skriver Expressen.

”Brottsutredningen har de (Säpo) hand om och så är det vi som gör en utredning om vilka skada som skett av det. Vi tar detta på jättestort allvar och särskilt med tanke på det som hänt på senare tid. Den här typen av frågor tas på väldigt stort allvar i hela statsförvaltningen nu”, säger Richard Källstrand, administrativ chef och säkerhetsskyddschef på PTS, till Expressen.

Regeringen genom den ansvarige ministern, bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson, MP, ska löpande ha hållits informerad om händelsen. Han säger till Expressen att han ser allvarligt på det inträffade.

”Jag tycker att det är allvarligt att man så lätt kunde komma åt de här datorerna. Vi har informerat vidare i regeringen om frågan och har haft möte med generaldirektören om vad man ska göra för att det inte ska upprepas igen.”

 

 

 

Bli den första att tycka till!