Annons:
Polisen
Nyhet
AVLinda KlingTyck till!

Passhandläggare bokade fejktider

Tre passhandläggare i Stockholm anmäls till Polisens personalansvarsnämnd för att ha bokat ett stort antal falska tider. Handläggarna har erkänt och skyller på stress.

I slutet av maj upptäcktes att ett stort antal tider för beställning av pass hade bokats vid en passexpedition i Stockholm, utan att någon utnyttjat tiderna. Vid en kontroll av tidsbokningssystemet visade det sig att tre passhandläggare gjort uppenbart felaktiga bokningar. Genom att skriva in telefonnummer som inte existerar gjorde handläggarna under en månad sammanlagt 1 100 falska bokningar.

Handläggarna, som alla erkänt, skyller de falska bokningarna på stress. De menar att de påtalat den pressade arbetssituationen för sina chefer utan att få gehör.

Polisregion Stockholm har anmält handläggarna till Polisens personalansvarsnämnd. Anmälaren menar att handläggarna bör åläggas disciplinpåföljd med motiveringen att de uppsåtligen åsidosatt sina skyldigheter i anställningen. På grund av omfattningen av de falska bokningarna anser regionen att påföljden inte kan stanna vid en varning.

Bli den första att tycka till!