Annons:
migrationsverket
Nyhet
AVEva SpiraTyck till!

ST vid Migrationsverket: "Det finns ingen dialog"

I år ska Migrationsverket säga upp tusentals anställda, men fortfarande saknas en central överenskommelse om turordningskretsar. ST efterlyser en bemanningsplan och riskbedömning. ”Det finns ingen dialog”, säger avdelningsordförande Sanna Norblad.
Sanna Norblad, ordförande för ST inom Migrationsverket.Bild:Casper Hedberg

Facket kallades till förhandling om turordningskretsar direkt efter jul, men det blev aldrig några förhandlingar värda namnet, enligt Sanna Norblad.

– Det finns ingen dialog, så vi kom inte fram till någon överenskommelse.

Neddragningarna har varit kända i över ett år, så arbetsgivaren har haft god tid på sig att planera, säger Sanna Norblad, som framför allt saknar en plan för hur bemanningen ska se ut framöver.

Hon ifrågasätter också underlaget – bland annat beräkningen av de enskilda medarbetarnas anställningstid i staten.

– Vi vill ha vidsträckta kretsar, så att inte de mest erfarna beslutsfattarna och handläggarna försvinner. Migrationsverket har stora och viktiga uppdrag framöver och frågan är vem som ska utföra dem.

Trots att vi är mitt i neddragningarna, så vet många anställda inte om de får jobba kvar, säger Sanna Norblad.

– Vi står för att säkerställa arbetsrätten och måste få ledningen att förstå att omställningsarbetet inte fungerar nu.

Turordningsavtalet

Grundregeln vid uppsägningar finns i lagen om anställningsskydd: turordningen sker utifrån anställningstid – sist in, först ut. Men i staten finns ett särskilt turordningsavtal som reglerar hur uppsägningar ska gå till. Vid arbetsbrist delas de anställda in i turordningskretsar. I varje krets ingår anställda med i huvudsak jämförbara arbetsuppgifter på samma ort. Den som har kortast anställningstid i kretsen sägs upp först.

 

Bli den första att tycka till!