Stora nedskärningar i Jönköping

HÖGSKOLAN2012-05-07

Högskolan i Jönköping står inför stora nedskärningar. 20 procent av den administrativa personalen riskerar att sägas upp.

De första neddragningarna, som är en del av ett större besparingspaket för hela högskolan, drabbar i första hand personal inom administration, personal och ekonomi. Varslet rör till en början 25 personer. Arbetsgivarens förhoppning är att kunna minska ytterligare ett 20-tal tjänster genom pensionsavgångar och frivilliga uppsägningar.

– Vi börjar förhandla nu och före sommaren ska det vara klart vilka som blir uppsagda, säger Thomas Axelsson, ST-ordförande på högskolan.

Han har flera invändningar mot neddragningarna.

– Vi har haft förhandlingar om de här direktiven. De förhandlingarna slutade i oenighet. Framför allt var det tre punkter som vi hade invändningar mot.

Förutom att nedskärningarna är alltför stora, drivs de också igenom för snabbt, menar han.

– Tidsplanen är alldeles för snäv. Det är svårt att hinna göra det på ett bra sätt när det ska gå så fort.

Facken har också haft invändningar mot att arbetsgivaren, som ett sätt att spara pengar, planerar att lägga ut städningen på entreprenad.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA