Diskrimineringsombudsman Lars Arrhenius.
Bild: Tomas Gunnarsson
Diskrimineringsombudsman Lars Arrhenius.

DO kritiserar myndigheter för bristande lönekartläggningar

LÖNEKARTLÄGGNINGAR2023-04-25

Försäkringskassan, Försvarets materielverk och Trafikverket har inte kartlagt och analyserat löneskillnader på det sätt som lagen kräver, konstaterar Diskrimineringsombudsmannen, DO, efter en granskning. ”Syftet med lönekartläggningen är ju just att upptäcka och därefter undanröja osakliga skillnader i lön mellan kvinnor och män”, kommenterar DO Lars Arrhenius granskningen i ett pressmeddelande.

Under förra året inledde DO en tillsyn av tio myndigheters arbete med lönekartläggning. Nu är tillsynen av Försvarets materielverk, Försäkringskassan och Trafikverket klar, och DO riktar kritik mot alla tre.

Enligt diskrimineringslagen ska en lönekartläggning bland annat analysera löneskillnader mellan män och kvinnor som utför lika eller likvärdigt arbete. För att kunna göra det måste arbetsgivaren dela in de anställda i grupper efter vilken typ av arbete de har.

DOs granskning visar att varken Försvarets materielverk, Försäkringskassan eller Trafikverket gjort en korrekt gruppindelning. Det innebär att myndigheterna inte har gjort en komplett kartläggning av vilka löneskillnader som ska analyseras, och därmed har inte alla analyser kunnat göras.

I vissa fall har de tre myndigheterna konstaterat att det finns oförklarade löneskillnader mellan män och kvinnor, men inte analyserat om de beror på kön, vilket lagen kräver.

”En arbetsgivare som konstaterar att det skulle kunna finnas ett samband med kön måste givetvis gå vidare i den analysen. Syftet med lönekartläggningen är ju just att upptäcka och därefter undanröja osakliga skillnader i lön mellan kvinnor och män”, kommenterar DO Lars Arrhenius saken i ett pressmeddelande.

Clas Lundstedt, pressansvarig på DO, säger till Publikt att DO kommer att återkomma till de tre myndigheterna till hösten.

─ Den tillsyn vi har gjort nu resulterar inte i några sanktioner. Men om vi efter en uppföljande tillsyn ser att en myndighet inte lever upp till kraven i diskrimineringslagen kan vi vända oss till nämnden för diskriminering med en framställan om att de ska meddela ett vitesföreläggande.

Tidigare har DO även kritiserat Kriminalvården, som inte genomförde någon lönekartläggning alls 2021. För de återstående sex myndigheterna som ingår i tillsynen pågår handläggningen fortfarande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA